’Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin’ | Güney Gazetesi Mersin

’Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin’

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, sokakta yaşayan hayvanların katledilmesini öngören yasa tasarını protesto etti.

’Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin’


ABİDİN YAĞMUR
Mersin'de Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, TBMM'de görüşmeleri devam eden ve kamuoyunda 'katliam yasası' olarak bilinen teklifi protesto etti.

'Katliam yasasını geri çek' yazılı pankart açılan eylemde 'toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin', 'kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat' sloganları atıldı. Platform adına açıklama yapan Sevgi Beşkavak, yasanın geri çekilmesi çağrısında bulundu.

İktidarın yasayı geçirmek için sokak hayvanları konusunda toplumda korku yaratmak istediğini söyleyen Başkavak, "Bir yıl içinde sokak hayvanları nedeniyle ölen kişi sayısı sıfırken bir yıl içinde erkeklerin öldürdüğü kadın sayısı 315'tir" dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

 

Eyleme katılan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da AKP iktidarının 'kurnazca' davrandığını belirtti ve "Toplumu çocuklar mı, köpekler mi ikileminde bırakmak için çocukları kullanıyorlar" dedi. DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da yasanın geri çekilmesi çağrısına destek verdiğini belirterek görevlerinin öldürmek değil, yaşatmak olduğunu vurguladı. CHP'li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da "Gündemimiz öldürmek değil, sokaklardaki popülasyonu azaltmak. Bu canlıların daha iyi, daha sağlıklı şartlarda, ekolojik ortamdaki diğer canlılarla birlikte uyum içinde yaşaması olmalı. Bu canları öldürmeye değil, bu canların kısırlaştırılmasına, beslenmesine kafa yorulmalı" dedi.