Vali Ali Hamza Pehlivan, aşure lokmasına katıldı | Güney Gazetesi Mersin

Vali Ali Hamza Pehlivan, aşure lokmasına katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanlığı tarafından her yıl Muharrem ayında düzenlenen ‘Aşure Lokma İkramı’ programına katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, aşure lokmasına katıldı


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan;  “Muharrem ayı vesilesiyle tutulan oruçların, hayır niyetlerinin, dua ve dileklerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Muharrem ayı hiç şüphesiz inancımız içerisinde müstesna bir yere sahip. Muharrem orucu bu bağlamda ayrı bir yer teşkil ediyor ve aşure günü de bu değerler silsilesi ve tarihsel süreç içerisinde giderek anlam kazanmış ve özellikle İslam tarihi boyunca yaşanan birçok gelişmelerin atfedildiği günler arasında yer alıyor.  Her daim birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten yana olan ecdadımız o günlerde yaşanan hadiselerden aldığı manevi mirası nesilden nesile taşıdı. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk Milletimiz tarih sahnesine çıktığı andan bugüne kadar dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun inanç temelli, hoşgörü temelli bir anlayışla medeniyet inşa etti. Kurulan bu medeniyeti biz de hep birlikte, kardeşçe koruyacak, kollayacak ve gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

 

“BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”

 

 Yunus Emre’nin “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” sözlerini hatırlatan Vali Pehlivan, “Biz bugün olduğu gibi aşuremizi bölüşeceğiz. Bir lokma ekmeğimizi bölüşeceğiz. Duygularımızı paylaşacağız. Bir olacağız. Güçlü olacağız. Bölünmekten, ayrılıktan yana olanlara asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Programda, Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut da bir konuşma gerçekleştirdi.

Protokol konuşmalarından sonra, Ercan Kazım Özer’in yaptırdığı duanın ardından aşure lokması ikramı gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)