“7 ilçede de tarih yazacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“7 ilçede de tarih yazacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne katıldı.

“7 ilçede de tarih yazacağız”


CHP oylarında rakamsal bir yükselişin olduğunu vurgulayan ve iktidara ramak kaldığını hatırlatan Seçer, Mersin özelinde de merkezin dışındaki ilçelerde oy yükselişinin olduğunu kaydetti. Seçer, “CHP’li belediyenin ve belediye başkanının Anamur’dan Mut’a, Çamlıyayla’dan Tarsus’a kadar da artık ses getirdiği; çocuğun, yaşlının, gencin, çiftçinin, esnafın, iş insanının, işçinin, öğrencinin yanı başında olduğu gerçeği de artık görülmeye başlamıştır” diye belirtti.

 

“SEÇİM SONUÇLARI, EMEĞİN VE HALKIN YANINDA OLMANIN ÜRÜNÜDÜR”

 

2024 seçimi sonuçlarının tesadüf olmadığını sözlerine ekleyen Seçer, “‘2024 yerel seçimlerinde Mersin’de, Büyükşehir’de çıkan rekor oy genel anlamda konjonktüreldir, kazanan 7 belediye başkanı konjonktürel bir gelişmedir’ diyen siyasal hata içine düşer, yanlış söyler. Emeğin, doğru siyasetin, doğru insanlarla yürümenin, doğru politikaların, halka gitmenin ve hizmetin ürünü. İnsanları, çocuğu, genci, yaşlıyı, engelliyi sevmenin; yani halkın yanında olmanın ürünüdür. Bu seçimin sonucu budur” dedi.

Bu sonuçlara rağmen mağrur davranılmaması ve siyasal oyunların içerisine girilmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bizim amacımız artık Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyeleri kazanmanın ötesinde olmalı. Kazandık, zaten başarılı olacağız. Hiçbir endişemiz yok. Aydıncık’ta, Tarsus’ta, Anamur’da, Silifke’de, yıllar sonra zafer kazandığımız Toroslar’da tarih yazacağız. Nasıl ki Mezitli ve Yenişehir’i sosyal demokratik anlayıştaki CHP’nin belediye başkanları yönetiyorsa 13 ilçeyi de sosyal demokrat anlayış yönetsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZE OY VEREN DE VERMEYEN DE MEMNUN VE MUTLU”

 

Seçer, Mersin’in artık mutlu bir kent olduğuna değinerek, “Bize oy veren de vermeyen de memnun ve mutlu. Mersin’deki tablo bu. Çünkü insanlar şunu gördü; partizanlık, ayrımcılık, mezhepçilik yapmadan, dini inanç farkı gözetmeden de bir yönetici halkını kucaklayabilir, tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi. Biz Atatürk’ün çizgisindeyiz, o anlayıştayız. Bu böyledir, böyle de kalacaktır. Yolumuza devam edeceğiz” dedi.    

Bugün oturulan koltukların CHP sayesinde kazanılan koltuklar olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “CHP kimsenin değil, Türk halkının tapulu malıdır, hepimizindir CHP’nin hepimize emeği vardır. Bugün oturduğumuz koltuklar CHP sayesinde kazandığımız koltuklardır. Bizim ölünceye kadar değil sonsuza kadar borcumuz CHP’yi yüceltmek olmalıdır. Bu bilinçle çalışacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın, biz buradayız, halkımızın içindeyiz. Anamur’dayız, Toroslar’ın tepesinde ve ovasındayız. Seracının, üzümcünün, işçinin yanındayız, fabrikadayız, her yerdeyiz. Bunu beraberce başarıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)