Esenli’de şenlik coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Esenli’de şenlik coşkusu

Akdeniz Belediyesi’nin, bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Geleneksel Esenli Üzüm Şenliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti. En iyi üzüm yarışmasının düzenlendiği, bağ bozumunun yapıldığı, çocuklar için çeşitli oyun etkinliklerin gerçekleştiği şenlikte ünlü sanatçı Oğuz Aksaç sahne aldı.

Esenli’de şenlik coşkusu


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde Esenli Mahalle Meydanında düzenlenen şenliğe, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, DEM Parti İl Eş Başkanları Bedriye Kuş ve Reşat Aşan ile bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehir dışından gelen konuklar ile 7’den 70’e yüzlerce Esenli sakini katıldı.

 

EN GÜZEL ÜZÜMLER YARIŞTI

 

Aşırı sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen büyük coşku altında gerçekleşen şenlik kapsamında düzenlenen en güzel üzüm yarışmasında, 1’inci olan üreticiye 10.000 TL; 2’nci olan üreticiye 7.500 TL; 3’üncülüğü kazanan üreticiye de 5.000 TL tutarında para ödülü verildi.

 

 

ARSLAN: “NE MUTLU Kİ EMEĞİYLE DİMDİK AYAKTA DURANA”

 

Bölge üreticileri ve mahalle sakinleri iş birliğinde gerçekleştirilen 3’üncü üzüm festivaline katılımları dolayısıyla konuklara teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Bir kez daha burada gördük ki eğer bizler, doğru temelde yürüyebilirsek, doğru çizgide birleşirsek, aşamayacağımız hiçbir sıkıntı yok. Bizlerin, birlikte oluşu, ancak ve ancak toplumumuzu var olan sıkıntılardan kurtaracağına inanıyoruz. Bu anlamda Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları olarak, olabildiğince sınırlarımız içerisinde olan en uç köylerimize ulaşmaya gayret ediyoruz. Ne mutlu ki emeğiyle dimdik ayakta durana Ne mutlu sizlere ne mutlu bizlere ki beraberiz, birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

SARIYILDIZ: “GİTMEDİĞİN KÖY, ASLA SENİN KÖYÜN DEĞİLDİR”

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da konuşmasında üzümün; koruğu ayrı, yaşı ve kurusu ayrı güzel bir meyve olduğunu ifade ederek; “Aynı salkımda farklı tanelerin ne kadar güzel birliktelik içinde olduğunu gösteren bir meyvedir üzüm. Tam da bizler gibi; Türkiye’nin atan kalbi olan Mersin’de, halkların, inançların, kültürlerin, her ekonomik ve sosyal kesimden insanımızın bir arada ve kardeşçe yaşadığı bir kentte, böylesi anlamlı bir festivali düzenlemek bizim için ayrıca anlamlı. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülkenin gerçek anlamda kurtuluşu, halkların ve inançların kardeşçe yaşadığı, barışçı ve eşitlikçi bir ortamın sağlanmasıyla olacaktır. Önümüzdeki süreçte Bağlarbaşı Mahallemizde yapacağımız incir festivalimiz, Karaduvar Balık Festivalimiz ve diğer kültür ve sanat festivallerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz.

 

GECE GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ

 

Sembolik olarak bağbozumunun da yapıldığı şenlikte Mersinliler; genç sanatçı Dilek Çağlar’ın şarkılarıyla ve Türkiye’nin en çok sevilen sanatçılarından Oğuz Aksaç’ın konseriyle unutulmaz bir gün yaşadı.

Meydanı dolduran 7’den 70’e her yaştan vatandaş, gecenin ilerleyen saatlerine kadar şarkılar ve türküler eşliğinde halaylar çekti, oyunlar oynadı. Konuklara güzel bir sürpriz de yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, güzel sesiyle söylediği ‘Oy Ömrüm’ türküsü ile dinleyenleri hem şaşırttı hem de duygulandırdı. (Haber Merkezi)