Köy bizim şenlik bizim | Güney Gazetesi Mersin

Köy bizim şenlik bizim

Her yıl, ‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla düzenlediği ‘Yayla Şenlikleri’ ve ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri ile kırsal mahalle ve yayla sakinlerini müzik ve eğlenceye doyuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, batı ilçelerine güzel yaz akşamları yaşatmayı sürdürüyor. Gülnar’ın ardından Silifke’ye geçen Büyükşehir’in kültür sanat ekibi, genç yaşlı herkese hitap eden etkinlikleriyle vatandaşlara ‘iyi ki bu etkinlikler var’ dedirtiyor.

Köy bizim şenlik bizim


Her yıl, ‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla düzenlediği ‘Yayla Şenlikleri’ ve ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri ile kırsal mahalle ve yayla sakinlerini müzik ve eğlenceye doyuran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, batı ilçelerine güzel yaz akşamları yaşatmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gülnar’da başlayan etkinlikler Silifke ilçesinde Keşlitürkmenli, Mara ve Gökbelen mahallelerinde de gerçekleştirildi. Tası tarağı toplayarak ilçe ilçe gezen kültür sanat ekibi, çocuklara da yetişkinlere de içeriği dolu dolu bir etkinlik sunuyor.

 

ÇOCUKLAR DA YETİŞKİNLER DE MUTLU

 

Silifke’de gerçekleşen etkinlik dizisinde ilk olarak ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ kapsamında çocuklara; tiyatro gösterisinin yanı sıra drama atölyesi de gerçekleştirildi. Kukla ve gölge oyununun sergilendiği etkinlikte; alana kurulan yüz boyama noktası, interaktif dans atölyesiyle de çocukların akşamları renklendi.

‘Yayla Şenlikleri’ kapsamında sahne alan Halk Oyunları ekibinin sergilediği birbirinden güzel yöresel danslar da vatandaşların yüzünü gülümsetti. Ardından sahne alan Türk Müziği Orkestrası’nın güçlü ses ve saz sanatçılarıyla verdiği konser, Silifkelileri doyasıya eğlendirdi. Orkestranın seslendirdiği şarkılara eşlik eden ilçe sakinleri, hareketli şarkılarla birlikte oynadı. Tüm günü üretimle geçen üreticilerin de ev ve tarla işleriyle uğraşan kadınların da günü Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat ekibiyle şenlendi.

 

“TÜM HALKIMIZI YAYLA ŞENLİKLERİMİZE BEKLİYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında Türk Müziği Orkestrasında Solist olarak görev alan Çiğdem Akdoğan, şenliklerin hem kendileri hem de vatandaşlar açısından eğlenceli olduğunu belirterek, “Konserlerimiz güzel oluyor, eğlenceli geçiyor. Farklı yerlerde de konserlerimiz olacak. Tüm halkımızı Yayla Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz konserlere bekliyoruz” dedi.

 

“KARŞIT GÖRÜŞ BİRİ OLARAK BU ETKİNLİK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Konsere katılan vatandaşlardan Erdinç Güven, konseri duyar duymaz geldiklerini söyleyerek, “Ortam gerçekten güzel. Biz eşimle beraber yemek yemeye geldik ama sesi duyunca hemen konsere geldik. Güzel etkinlikler. Vahap Başkan’ın köylerde böyle bir etkinlikler yapması çok güzel. Karşıt görüş bir vatandaş olarak Vahap Başkan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“SAMİMİ, SICAK, İÇTEN BİR ETKİNLİK”

 

Silifke’ye annelerini ziyarete gelince tesadüfen konseri öğrendiklerini ve katılmak istediklerini kaydeden Özgür Bey, “Çok güzel bir aktivite olmuş. Samimi, sıcak, içten. Güzel düşünülmüş. Ben daha önce hiç denk gelmemiştim. Beğendim, hoşuma gitti” dedi.

Silifke’de öğretmenlik yapan Dilek Tezcan da şenlikle ilgili, “Ben geçen sene de katılmıştım ve çok beğenmiştim. Bu sefer konser de eklenmiş, bayıldım. Gayet güzel olmuş” diye belirtti. Yayla şenlikleri kapsamında düzenlenen konsere katılan vatandaş Kazım Dölek de “Böyle sosyal etkinlikler için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve özellikle Vahap Başkan’a teşekkür ederiz. Vahap Bey zaten sosyal projeleriyle köylere oldukça destek oluyor” ifadelerine yer verdi.

 

“BİZ BU KADAR EĞLENCELİ OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK”

 

Etkinliğe çocuklarıyla katılan vatandaşlardan Abdullah Avcı, “Çocuklar çok eğlendi, oyun oynadılar, müzikle dans ettiler. Biz de onları izledik. Çok güzel, teşekkür ediyoruz” dedi.

Oyunlarla eğlenen çocuklardan Elis Akbaş, “Çok güzeldi. Yüz boyaması yaptık, ip çekme yaptık. Sandalye kapmaca yaptık. Teşekkürler Vahap Amca” diyerek etkinlik için Başkan Seçer’e teşekkür etti. Ece Naz Çetin ise “Oyunlar oynadık. Hediyeler dağıttılar. Yağ satarım bal satarım oynadık” diyerek katıldığı aktiviteleri anlattı.

Çocuklarını etkinliğe getiren Nimet Çetin, “İyi ki gelmişiz” dedi ve “Biz bu kadar eğlenceli olacağını beklemiyorduk. Çocuklar ‘eğleneceğiz’ diye erkenden geldiler. Biz de iyi ki erken gelmişiz diyoruz. Eğlence güzeldi, çocuklar çok eğlendiler. Geçen yıl da düzenlemişlerdi o da çok güzeldi. Bu yıl daha da güzel oldu” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan etkinliğe de katıldığını söyleyen Ali Han, “Yüzümü boyattım, balon aldım, oyuncak aldım, eğlendim. Çok güzel” cümleleriyle etkinliği değerlendirdi. (Haber Merkezi)