“Dişe diş, korakor” | Güney Gazetesi Mersin

“Dişe diş, korakor”

A’dan Z’ye değiştirdiği kadrosuyla yeni sezonu açan Silifke Belediyespor göze hitap eden oyunu önceledi. Lig planlamasını Güney’e değerlendiren Teknik Direktör İlker Avcıbay, matematiksel hedeflerin yanıltıcı olacağını, futbolun gereklerini yerine getireceklerini söyledi

“Dişe diş, korakor”


RÖPORTAJ: HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına Silifke Şehir Stadı’nda başladı. Kulüp Başkanı Sait Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri Kırmızı Lacivertli ekibi ilk çalışmasında yalnız bırakmayarak başarılar diledi. İlk antrenmana yeni transfer edilen oyuncular ve geçen dönemden takımda kalan oyuncular katıldı. Teknik Direktör İlker Avcıbay transfer çalışmaları, kamp programı ve hedeflerini GÜNEY’e anlattı.

 

“7-8 OYUNCU DAHA ALACAĞIZ”

“Yeni sezon hazırlıklarımıza başladık. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. 9 oyuncu ile anlaştık. 7-8 oyuncu daha alacağız. Bunlarda 4-5’i ile anlaşma aşamasına geldi. Bütçemize, kulüp ve kadro yapımıza uygun oyuncular arıyoruz. Zamanımız var. Doğru tercih için acele etmiyoruz. Oyuncu çok. Aynı mevkii için bir sürü alternatif oyuncu var. İç transferde 2 oyuncu ile anlaştık bunlardan biri kaleci. Alt yapıdan gelen A takım kadrosuna aldığımız genç oyuncularımız var.”

 

 

 

“SEZON ÖNCESİ 3 KAMPIMIZ OLACAK”

“Sezon öncesi 3 kampımız olacak. İlk etap Silifke’deki adaptasyon dönemi olacak. 29 Temmuz Pazartesi gününe kadar Silifke'de devam edeceğiz. 2. Etap kampımızı 1-9 Ağustos tarihleri arasında Kayseri Erciyes’te yapacağız. Burada yüklenme ve fiziksel antrenmanların fazla olacağı bir çalışma olacak. Orada bir hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. 3. etapta 12-24 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da yapacağız. Oradaki çalışmalarımız daha çok hazırlık maçları ve taktiksel anlamda olacak. Sonra Silifke’ye döneceğiz. Burada 1 hafta çalışacağız ve Süper Lig takımı ile hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz.”

 

 

“İYİ MÜCADELE ETMEYEN OYUNCUYA KADROMUZDA YER YOK”

“Bu coğrafyayı çok iyi biliyorum. Adanalıyım. Bu coğrafya futbolu seviyor. Futbol hafta sonları için ilçeler ve bölgeler için büyük bir coşku. Taraftar desteği her zaman var. Geçen yılki maçları takip ediyor ve biliyordum. Taraftar potansiyelimiz var.  4-5 bin kemik taraftarımız var. Başkanlarımız geçen yılki kadroda istenilen verimi alamayınca revizyona gittiler. Bendende bunu talep etmişlerdi. Benimde kafamda sahada iyi mücadele etmeyen, iyi savunma yapmayan oyuncular çok yok. Yaş olarak 30 yaş üstü oyuncularda yola çıkmaktan daha çok bize ilerde de faydalı olacak genç kardeşlerimizi kullanmak istiyoruz. Gelecek için kadromuza kattığımız bu tarz oyuncular var. Onlardan beklentimiz büyük. Kadromuzda 4-5 genç oyuncu kullanmak istiyoruz.”

 

“ÇOK PARA HARCAMAK BAŞARI GETİRMİYOR”

“Takımın başına gelirken maddi beklentilerden daha çok nasıl bir çalışma ortamı sunabileceklerini ve benim ne yapabileceğimi sordum. Bunları anlattım. Grubumuzdaki 4-5 takım ciddi paralar harcıyorlar. Futbolda hiçbir zaman çok para çok başarı demek değildir. Büyük bütçeli takım kurunca büyük başarı gelmiyor. Doğru takımı doğru kadroyu kurmak lazım. Biz bunun peşindeyiz. Böyle bir kadro kurmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyon olalım, play-off oynayalım ilk 5’te olalım gibi matematiksel bir hedef koymak istemiyorum. Hedefimiz sahada iyi mücadele eden futbolun gereklerini en iyi şekilde yapan hücum ve savunma prensiplerini en iyi şekilde uygulayan bunları yaparken de fair-playa bağlı olarak rakibe saygılı, rakip taraftara, hakeme ve kendi takım arkadaşına saygılı, camiasına saygılı, sahada en iyisini yapmaya çalışan bir takım olacak. Bu felsefeye yakın en iyi oyunu oynamak istiyoruz. Bu felsefenin sonunda futbol topu sizi nereye götürecek tabeladaki sıralamamız ne olarak bunu hep beraber göreceğiz. Benim futboldaki bakış açım bu.”

 

 

“MATEMATİKSEL HEDEFLER YANILGIYA DÜŞÜREBİLİR”

“Sezon başı takımlar kendilerine matematiksel hedef koyuyor. Şampiyon olacağım, diyor. Geçen yıl bunu Elazığspor yaşadı. Şampiyon olacağım dedi. İlk 3 hafta içinde havlu attılar. Ondan sonra bütün camianın motivasyonu bozuldu. Geri gelmeleri çok zor oldu. Hedeften saptıktan sonra hem oyuncuları hem camiayı geri döndürmek çok zor. Futbolu doğru okumak lazım. Matematiksel hedefler yanılgıya düşürebilir. Değişkenlik gösterebilir. Bu değişkenliği karşı motivasyon sağlayamayabilirsin. Hedef doğru felsefe ve oyun anlayışını sahada uygulamak olmalı. Bu felsefeye en yakın oyunu oynadıktan sonra zaten bu bizi birinci mi yapar beşinci mi yapar hep beraber göreceğiz.”