Mersinli sporcular Balkan Şampiyonası’na damga vurdu | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli sporcular Balkan Şampiyonası’na damga vurdu

Mersinli sporcular Balkan Şampiyonası’na damga vurdu


Edirne'de düzenlenen Uluslararası 7. Açık Balkan Wushu Kungfu Şampiyonası Avrasya Kupası'nda Mersinli Sporcular 2 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronz madalya elde etti.

17-23 Temmuz tarihleri arasında 23 Ülkeden 1100 sporcunun katılımıyla Edirne'de düzenlenen Milli İrade 15 Temmuz 7. Açık Balkan Wushu Kungfu Şampiyonası Avrasya Kupası'nda ülkemizi ve Mersin’i  temsil eden Mersinli Sporcularımız 2 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronz olmak üzere toplam 6 madalya alarak büyük başarıya imza attı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Sanda, Light Sanda kategorilerinde mücadele eden Mersinli Sporcularımız Yıldız kadınlarda 42 kg Sanda da Beren Akış ve A Minik kızlar +48 kg Light Sanda da Nehir Lina Toprak Balkan Şampiyonu olurken, A Minik erkek 36 kg Light Sanda da Berke Akış Balkan ikincisi, Yıldız erkek 42 kg Light Sanda da Durmuş Yağız Bilir, Genç erkekler 52 kg Light Sanda da Ezel Dağdelen ve Büyük erkekler 56 kg Light Sanda da Hüseyin Özgür Özmen Balkan üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Mersinli sporcuları ve onların başarılarında büyük pay sahibi olan antrenörleri Ramazan Erden ve Makbule Yorulmuş'u tebrik ederek başarılarının devamını diledi. (Haber Merkezi)