“Katliam yasasına hayır diyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Katliam yasasına hayır diyoruz”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen ve kamuoyunda katliam yasası olarak bilinen, Hayvanları Koruma Kanunu üzerine konuşma yaptı.

“Katliam yasasına hayır diyoruz”


İLKAY ADALIOĞLU

CHP’li Kış, AKP’nin hayvanları koruma adı altında tarihi bir katliama imza atacağını belirterek kanun teklifine tepki gösterdi. Kış Komisyon Başkanı’na ve AKP’li milletvekillerine seslenerek şunları söyledi:

“Teklifin her maddesinde milyonlarca sokak hayvanlarını genel kurul aşamasında ellerinizi kaldıracağınız oylarla tek kalemle katledeceksiniz, teklif yasalaşırsa AKP iktidarı tarihinde görülmemiş bir katliama imza atacaktır.

Sormak isterim hangi akla, hangi vicdana sığınarak bu kanun teklifini hazırladınız? Bu tarihi sorumluluğu üzerinize alıyor musunuz?  Burada belediyeleri suçlamak üzerine hazırlanmış bir düzenleme mevcut. Bu düzenlemenin muhatabı olan yerel yönetimler bu görüşmede neden yoktur. AKP’li belediyeler dahil tüm belediyeleri zora sokacak olan bu yasa teklifi derhal geri çekilmelidir. Katlederek, yok ederek değil, vatandaşlarımızı koruyarak hayvanlara da merhamet ederek uzlaşı içinde bir teklif hazırlanmalıdır.”


  “Katliam yasasına hayır diyoruz”