“Bu kanunla sokaklar güvenli hale gelmeyecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu kanunla sokaklar güvenli hale gelmeyecek”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, sokak güvenliği ve hayvan hakları yasasına dair değerlendirmelerde bulundu. Ekmen, paydaşlarla iş birliği yapılmadan çözüme ulaşılamayacağını vurguladı.

“Bu kanunla sokaklar güvenli hale gelmeyecek”


Konuşmasında yasa teklifinin sokak güvenliği ve toplumun genel güvenliğini sağlama iddiasıyla getirildiğini ancak bu haliyle bunun imkânsız olduğunu belirten Ekmen, eksikleri giderilmediği müddetçe bunun sadece bir aldatmacadan ibaret olacağını ifade etti.

Ekmen, "Bu teklifin buraya sunulmasının sebebi sokakların üç dört yıldır, çocuklar, anneler, yaşlılar ve hastalar için güvenli olmaktan çıkmasıdır.  Bu yasaya muhalefet eden hiçbir milletvekilinin Tunahan için, Mustafa için, Mahra için oynanamaz hâle gelen sokakları, Hacı amcanın sabah namazında camiye giderken geçilemez olan sokakları, Ayşe veya Fatma teyze için evinin etrafında bir tur atılamaz hâle gelen mahalleleri savunacak hâli yoktur” dedi.

 

“CHP’LİLER UYGULAMIYOR MU DİYECEKSİNİZ?”

 

 Ekmen, "CHP'li belediyeler, yasa bu haliyle çıktığında bunu uygulamayacaklarını belirtiyor. Belediyelerin yüzde 60'ının uygulamadığı bir yasa çıkacak, sonra AK PARTİ topluma 'Ben yasayı çıkarttım ama CHP'liler uygulamıyor, sorun bunlarda.' mı diyecek? Belediyeleri meselenin tartışmasına katmayan bir yaklaşımla, yirmi iki yıllık zamanda özellikle sokakta köpek nüfusunun artışıyla ilgili muhasebe yapmayan bir yaklaşımla bu sorun çözülebilir mi?" diye sordu. (Haber Merkezi)