“İDMAN YURDU MERSİN’DİR” | Güney Gazetesi Mersin

“İDMAN YURDU MERSİN’DİR”

Rotasından şaşan, pusulası bozulan Yeni Mersin İdman Yurdu’na asırlık çınar Mersin İdman Yurdu ‘nun eski başkanı Hamit İzol destek çıktı

“İDMAN YURDU MERSİN’DİR”


HASAN KÜÇÜK

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Mersin İdman Yurdu eski başkanlarından Hamit İzol, taraftarın “Yeni Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkın” çağrısı üzerine açıklama yaptı.  İzol MTSO’da yaptığı açıklamada eski Mersin İdman Yurdu’nun Yeni Mersin İdman Yurdu olmadığına dikkat çekerek buna rağmen eski borçların şirket olan Yeni Mersin İdman Yurdu’na yüklenilmeye çalışıldığını kaydetti. Bununla ilgili süren iki mahkemenin bulunduğunu ifade eden İzol, “Ya bu işten kurtulacağız. Ya ceza alacağız. Ben Mersin İdman Yurdu’nun eski başkanlarındandım. Yeni Mersin İdman Yurdu’na başkan olursam Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) gelin Hamit İzol burada. Burada hülle var diyecek. Bunu bazı taraftarlara anlatamıyoruz. Biz takıma destek konusunu görüşmek için Vali Bey’den randevu talep ettik. Randevu verirlerse görüşeceğiz. Valimizden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüşeceğiz” dedi.

“GÖREV VERİLİRSE ŞEHRİN EMRİNDEYİZ”

Mersin’in ve Mersin İdman Yurdu’nun sahipsiz olmadığını ifade eden İzol şunları söyledi: “Biz çocuğumuzdan vazgeçemeyiz. Sayın Valimiz talimat verirse Yeni Mersin İdman Yurdu’na hiçbir zarar vermeden destek olacağız. İş adamlarını ben toparlayacağım. Yeni Mersin İdman Yurdu bir anonim şirket. Metin Saltık devam ederse onun arkasında yer alacağız. Geçen dönem oğlum yönetimde idi. Biz takıma dışarıdan destek vereceğiz ancak bizim sözümüz geçecek. Ben başkan oldum, ben bilirim değil. Başkan çıksın televizyonlarda konuşsun, kendini, şirketini, hedeflerini anlatsın. Gazetecilere demeç versin. Fotoğraf onun olsun. Biz hamallığını yapalım. Transferleri biz halledelim. Yönetimde onlar, para onlarda olsun, parayı yönetim versin. Görev verilirse biz bu şehrin emrindeyiz. Yeni Mersin İdman Yurdu’na zarar getirmeden bu takımı 1. Lige çıkaracağımıza inanıyorum. Hoca gitmiş, takım dağılmış. Biz sıfırdan takım kurmaya hazırız. Kimse bizim umursamadığımızı sanmasın. Gücümüzün eriştiği her yerde varız. Biz Yeni Mersin İdman Yurdu bu şehirde gerçek Mersin İdman Yurdu’dur diye yayarız. Bize yetki verilirse iyi bir yönetim oluşturacağız. Kadınlı erkekli bütün iş adamlarını harekete geçireceğiz.”