“Biz yaşatmayı seçiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Biz yaşatmayı seçiyoruz”

Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifine karşı kentin farklı noktalarına “Yasayı geri çek” yazılı siyah pankartlar astırdı.

“Biz yaşatmayı seçiyoruz”


Sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifi hayvan hakları savunucularının ve muhalefetin itirazlarını rağmen TBMM’nin ilgili komisyonundan geçti.

CHP Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, önümüzdeki günlerde TBMM genel kuruluna gelmesi beklenen yasa teklifine karşı açık tavır alan belediye başkanlarından biri oldu.

Üzerinde bir köpek ve kedi simgesinin olduğu, biz yaşatmayı seçiyoruz hastaginin yazıldığı siyah pankartları kentin farklı noktalarına astıran CHP’li başkan, “Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki öldürme hamlesine kesinlikle karşıyız. Bu uygulama, savunmasız sokak hayvanlarının yaşam hakkını ellerinden alarak onların hayatlarına son vermeyi öngörüyor. Bizler, her canlının yaşama hakkını savunuyor ve bu yasayı tamamen reddediyoruz. Yasaların amacı, yaşamı korumak ve desteklemek olmalıdır. Sokak hayvanları sahipsiz değildir; onlar bizim can dostlarımız ve hepimizin sorumluluğundadır. Sokak hayvanlarının korunması, şehrimizin ve toplumumuz için kritik öneme sahiptir. Mezitli Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacak adımlar atmakta kararlıyız” dedi.

 

“YASAYI GERİ ÇEK”

 

Tuncer, “Öncelikli hedefimiz, sokak hayvanlarının korunmasını sağlamak ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılama programları ve sokak hayvanı dostu merkezlerin sayısının artırılması gibi sürdürülebilir çözümler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak için billboard kampanyası başlattık.  Sokak hayvanlarının haklarına saygı duymak ve korumak, insanlık onurumuzun bir parçasıdır. Bu nedenle, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak her türlü düzenlemede sokak hayvanlarının yaşam hakkının öncelikli olarak ele alınmasını talep ediyoruz. Mezitli olarak, bu zulme karşı çıkıyor ve sokak hayvanlarına birlikte sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.