“Mersin sizi bekliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin sizi bekliyor”

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasının ardından 25 Temmuz – 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere yönelik bir video mesaj yayınladı.

“Mersin sizi bekliyor”


Üniversite tercihinin sadece bir eğitim kurumu seçmek değil; aynı zamanda öğrencilerin geleceklerini şekillendiren önemli bir adım atmak olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Atacağınız bu önemli adımda, tercihiniz olmak ve size kaliteli bir hayatın kapılarını açacak eğitim imkânlarımızı sunmak istiyoruz. 1992 yılında kurulan Mersin Üniversitesi, “Bilimin ve Çağdaşlığın Işığında Bir Dünya Üniversitesi” parolasıyla, nitelikli yükseköğretim hizmetleri sunan öğrenci odaklı uluslararası bir üniversitedir” dedi.

 

“EN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ”

 

Mersin Üniversitesinin ülkemizin en önemli bilim, kültür, sanat ve spor merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemiz uluslararası sıralamalarda da dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemiz, farklı disiplinlerde sunduğu geniş yelpazedeki programları, yetkin akademik kadrosu ve öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için sunduğu olanaklarla ön plana çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN GÜZELLİKLERİYLE SİZİ KARŞILAYACAK”

 

Mersin’in kalbinde yer alan doğa dostu yeşil kampüsümüzün, öğrencilerin nitelikli eğitim hayatını aktif bir sosyo-kültürel yaşamla birleştirmek için hazır olduğunu da mesajında vurgulayan Yaşar, “Kentimiz; tarihi dokusu, uzun sahil şeridi, muhteşem doğası ve eşsiz gastronomik lezzetleriyle sizleri karşılayacak. Böylesine güzelliklerin bir arada bulunduğu öğrenci kenti Mersin’de, öğrenci olma sırası şimdi sizde. Hepinizi Mersin Üniversitesi’ni tanımaya ve ailemizin bir ferdi olmaya davet ediyor, yapacağınız tercihlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


  “Mersin sizi bekliyor”