Sanat Evinde yılsonu etkinliği | Güney Gazetesi Mersin

Sanat Evinde yılsonu etkinliği

Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanat Evi yılsonu etkinliğine katılan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; “Kadın ve erkek eşitliğinin hayatın her alanında sağlanması, toplumsal cinsiyet bilincinin oluşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Sınırlarımız içinde olsun olmasın, her kadın platformu ve her kadın yapısına destek sunacağız” dedi.

Sanat Evinde yılsonu etkinliği


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde yılsonu etkinliği düzenlendi. Buluşmaya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız’ın yanı sıra, Meclis üyeleri, Abdussemet Oğuz ve Mehmet Aydın Kılıç, Özel Kalem Müdürü Yusuf Kalın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Siraç Çalık, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkileri, usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı. Mahalle sakinlerinin Roman havalarıyla karşıladığı Eş Başkan Sarıyıldız, kursiyerlerin defile ve spor gösterisinin ardından stantları gezerek, kursiyer kadınların ürettiği birbirinden farklı kıyafetleri beğeniyle inceledi.

 

“ÜLKEMİZİN VE KENTİMİZİN SAHİP OLDUĞU TÜM RENKLERİ YAŞATIYORUZ”

 

Türkiye’nin tüm renkleri ve kültürlerinin Mersin ve Akdeniz’de yaşadığını dile getiren Eş Başkan Sarıyıldız; “Elbette bizlerin de bütün bu renkleri yansıtacak ve yaşatacak kurs ve eğitimlere ihtiyacımız var. Mahallemizdeki kurs merkezinde her dilden, her renk, inanç ve kültürden insanımız var. Dolayısıyla burası bizim için ayrıca bir öneme sahip. Tıpkı burada olduğu gibi, kadın - erkek eşitliğinin hayatın her alanında sağlanması, toplumsal cinsiyet bilincinin oluşması için çalışmaya devam edeceğiz. Sınırlarımız içinde olsun olmasın, platformu ve her kadın yapılarına desteklerimizi sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

“KADINLARA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIKLA HAREKET EDİYORUZ”

 

Merhum Ozan Neşet Ertaş’ın; “Kadın insandır, biz ise insanoğlu” sözünü hatırlatan Eş Başkan Sarıyıldız; “Bu anlamda, toplumu var edenin kadınlar olduğunu bilen bir noktadan, ama aynı şekilde pozitif ayrımcılık pratiği içerisinde de üzerimize düşen ne ise yapacağız. Kadınların gayret ve katkıları ile önümüzdeki süreçlerde daha büyük projeleri yaşama geçireceğiz. Bugün sergilenen eserlerin ortaya çıkmasında emek veren hocalarımıza, kursiyerlerimize ve halk eğitim merkezi müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nin yılsonu etkinliği, günün anısına kesilen pastanın ardından sona erdi. (Haber Merkezi)