10 numara öğrenci kenti | Güney Gazetesi Mersin

10 numara öğrenci kenti

Öğrenciler ve gençler için sunduğu imkânlar dolayısıyla ‘Öğrenci ve Genç Kenti’ olarak anılan Mersin, üniversite dönemi boyunca kentin tadını çıkaracak yeni öğrencilerini bekliyor. Eşsiz doğası, kültürel dokusu, sahilleri ve yaylalarıyla Akdeniz’in incisi konumunda olan Mersin’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci ve gençlere sunulan imkânlar kenti öğrenciler için cazip hale getirmeye devam ediyor.

10 numara öğrenci kenti


Öğrencileri; barınma ve beslenme gibi hayati ihtiyaçlarında bir an olsun yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir, bunların yanı sıra festivaller, her bütçeye uygun konsept kafeler, ucuz ulaşım, çalışma salonları, danışma merkezleri ve part-time iş olanaklarıyla da öğrenciler için birbirinden güzel imkanlar sunuyor.

 

SEÇER: “TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ MERSİN’DE ÜNİVERSİTE OKUMAYA DAVET EDİYORUM”

 

Tüm gençleri, Mersin’e ve Mersin’deki üniversiteleri tercih etmeye çağıran öğrenci ve genç dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Çocuklarımız artık puanlarına göre tercih yapacaklar. ‘10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Mersin’de öğrencilerimizin istediği ve mutlu olabilecekleri birçok ortam var. Her şeyden önemlisi onları çok seven bir başkanları var” dedi. 

 

 

ÖĞRENCİYE BELEDİYE OTOBÜSÜ 5 TL

 

Toplu taşımanın öğrenciler için 5 TL olduğu Mersin’de, üniversitenin giriş kapısında bir öğün yemeğin 15 TL olduğu Mahalle Mutfağı ve ücretsiz çorba noktaları olduğunu belirten Seçer, “Bunun dışında çocuklarımızın her an gidip derslerini çalışabileceği okuma salonlarımız var. Sahilde deniz manzaralı, Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel okuma salonlarından bir tanesinde ders çalışma imkânları var. Belediyemizin kafelerinde part-time çalışma imkânları var” diye konuştu.  Mersin’in kültür ve sanat dolu rengarenk bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, “Burada öğrencilerimiz için konserler, etkinlikler, onların hoşça vakit geçirebileceği ortamlar çokça var. Tüm öğrencilerimizi Mersin’de üniversite okumaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin merkezde hizmet veren ‘Erkek Öğrenci Yurdu’ ile Gülnar’da bulunan ‘Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’ ve ‘Gülnar Erkek Konuk Evi’; sıcak ve konforlu ortamıyla yeni dönemde de üniversiteli gençleri ağırlamayı bekliyor. Kahvaltı, akşam yemeği, ütü ve çamaşır hizmeti, internet, çalışma salonları, 7/24 sıcak su ile kalorifer gibi olanaklarıyla öğrencileri her anlamda rahat ettiren Büyükşehir yurtları yeni öğrenciler için de hizmet vermeye devam edecek.

 

GENÇLERİN BESLENME DERDİ BÜYÜKŞEHİR İLE HALLOLUR

 

Öğrenci ve gençler için temel bir diğer sorun olan beslenme ihtiyacını da düşünen Büyükşehir, ‘Mahalle Mutfakları’ ile de şehrin dört bir yanında 3 kap yemeği 15 TL’ye sunuyor. Büyükşehir’in kış aylarında insanların içini ısıtan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmeti de soğuk havalarda öğrencilerin içini ısıtıyor. Üniversiteli gençlerin her ihtiyacını düşünen Büyükşehir, ‘Çamaşır Kafe’ hizmeti ile de öğrencilerin çamaşır ve ütü sorununu ortadan kaldırıyor. ‘Çamaşır Kafe’de öğrenciler çamaşır deterjanı ve ütü için de herhangi bir ücret ödemiyor.

 

GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI; BÜYÜKŞEHİR KAFELERİ

 

Ucuz fiyata sağlıklı ve lezzetli yemek yemek isteyen ya da arkadaşlarıyla birlikte eşsiz sahil manzarasında vakit geçirmek isteyen öğrenciler ve gençler de, Büyükşehir’in sahile açtığı ve her biri birbirinden farklı konseptleriyle hizmet veren 3’ü mobil olmak üzere 17 adet kafenin istediği herhangi birinden yararlanabiliyor.  Birbirinden zengin yiyecek ve içecek seçeneklerinin olmasının yanı sıra bütçe dostu olmasıyla da gençlerin uğrak yeri haline gelen Büyükşehir kafeleri, bu yıl da yeni misafirlerine hizmet vermek için gün sayıyor.

 

ÖĞRENCİLER, DERSLERİNE SESSİZ VE SAKİN BİR ORTAMDA ÇALIŞABİLİYOR

 

Derslerine ve sınavlara çalışmak için sessiz bir yer arayan öğrenciler de, Büyükşehir’in kentin dört bir yanında ücretsiz bir şekilde hizmete sunduğu Okuma Salonları ve Çalışma Merkezlerinden faydalanabiliyor. Kışın sıcak, yazın serin bir ortamda ücretsiz internet, kahve ve çay hizmetinden yararlanan öğrenciler, sessiz ve sakin bir şekilde derslerine çalışabiliyor.

 

ÖĞRENCİ DOSTU ULAŞIMIN ADRESİ; MERSİN

 

Öğrenciler, ekonomik fiyatlarla ulaşım sağlayabilsin diye de düşünen Büyükşehir, şehir içi toplu taşımada öğrencileri 5 TL gibi cüzi bir fiyata öğrencilerin ulaşımını sağlıyor. Büyükşehir konserler ve festivaller için de kentin dört bir yanındaki öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlıyor.

 

BİRBİRİNDEN RENKLİ FESTİVALLER, GENÇLERİ BEKLİYOR

 

Hayata geçirdiği konser, etkinlik ve festivallerle kenti ‘Festivaller Şehri’ne dönüştüren Büyükşehir, yıl boyunca kentin dört bir yanını eğlenceye doyuruyor. Konserler, , DJ performansları, atölyeler, deneyim ve eğlence alanları ile gençlere unutulmaz anlar yaşatan Büyükşehir sayesinde, gençler gençliğinin tadını çıkartıyor.

 

SPORTİF FAALİYETLER HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

 

Sadece kültürel faaliyetlerde değil, sporda da gerçekleştirdiği organizasyonlarla adından sıklıkla söz ettiren Mersin Büyükşehir, maratonlar, beach tourlar, bisiklet yarışları, dağ koşuları, tenis turnuvası, briç festivali gibi etkinliklerle de gençlerin sporun tadını doya doya çıkarmalarını sağlıyor. Gençler ayrıca, Büyükşehir’in Babil Su Sporları Merkezi’nde, yelken, kano, sup gibi faaliyetlerden de yararlanabiliyor.

 

 ÖĞRENCİLER, KARİYER YOLCUKLARINDA DA YALNIZ DEĞİL

 

Öğrencileri ve gençleri hayatın hiçbir alanında yalnız bırakmayan Büyükşehir, üniversite sonrasını da düşünerek gençlerin kariyer yolculuklarında yanlarında oluyor. Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Kariyer Merkezi, gençlerin alanları ve yetkinliklerine göre kariyer yolculuklarında emin adımlarla ilerlemelerine sağlayarak iş imkanı sunuyor. Öğrencilik hayatı boyunca para kazanmak isteyen gençler de, Kariyer Merkezi aracılığıyla Büyükşehir’in kafelerinde part-time iş imkanı bulabiliyor.

Öğrencileri; barınma ve beslenme gibi hayati ihtiyaçlarında bir an olsun yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir, bunların yanı sıra festivaller, her bütçeye uygun konsept kafeler, ucuz ulaşım, çalışma salonları, danışma merkezleri ve part-time iş olanaklarıyla öğrenciler için birbirinden güzel imkanlar sunuyor.

‘Öğrenci Kenti Mersin’de yaşamak isteyen öğrenciler, 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapacakları üniversite tercihlerinde Mersin’deki 4 üniversiteden birini seçebilir. (Haber Merkezi)