MEÜ TIP Fakültesi 20 yılda<br>2 bin 300 mezun verdi | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ TIP Fakültesi 20 yılda
2 bin 300 mezun verdi

Mersin Üniversitesi ile Nil RTV arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında yayınlanan “Tercihimiz Mersin Üniversitesi” programında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya konuk edildi.

MEÜ TIP Fakültesi 20 yılda<br>2 bin 300 mezun verdi


Kolaylaştırıcılığını Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü çalışanı Baha Sadık Akıner'in yaptığı program Nil RTV stüdyolarında gerçekleştirildi.

1998 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında veren Tıp Fakültesinin kuruluş sürecini anlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi bu yıl 20. mezuniyet töreni gerçekleştirdiğini ve bu 20 yılda yaklaşık 2300 hekimin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak sağlık ordusuna katıldığını belirtti.

Tıp Fakültesinin 235 öğretim üyesi ile en geniş akademik kadroya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Kaya, fakültenin yaklaşık 50 laboratuvar ile yine en çok bilimsel laboratuvara sahip fakülte olduğunu da söyledi.

Prof. Dr. Ali Kaya, fakültenin diğer fiziki imkânlarından da bahsetti. Öğrencilere sunulan Erasmus ve Farabi gibi imkânlardan da bahseden Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesinin Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından 6 yıllık sürelerle iki kere akredite edildiğini ve bu yıl üçüncü kere akredite olmak için başvurulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ali Kaya, programın son bölümünde önümüzdeki yıl Tıp Fakültesine yerleşmek isteyen aday öğrencilere neden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etmeleri gerektiği konusunda açıklamalar yaptı. (Haber Merkezi)