Hakem adayları sahaya indi | Güney Gazetesi Mersin

Hakem adayları sahaya indi

Hakem adayları sahaya indi


HASAN KÜÇÜK

Mersin’de Basketbol İl Temsilciliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ve bu protokol dışında basketbol hakemi olmak isteyenler için eğitimler sürüyor. Aynı zamanda Basketbol Federasyonu hakem değerlendirici olan Basketbol İl Temsilcisi Erdal Ceylan ve hakem Talip Gündoğdu tarafından verilen FIBA Basketbol oyun kuralları eğitimin tamamlanmasının ardından 60 aday hakem sahaya indi.

Mersin Basketbol İl Temsilcisi Erdal Ceylan GÜNEY’e yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol ile hem de bu protokol dışında basketbol hakem olmak için müracaat edenlere yönelik 1 ay devam FIBA kural eğitimlerini tamamladık. Resmi olarak müsabakaları yönetebilecek seviyeye getirebilmek için saha uygulamalarına geçtik. Mekanik dediğimiz hakem işaretleri dediğimiz çalışmalara başladık. Saha içinde hakemlerin sorumluluk bölgeleri var. O pozisyona göre hakemler neye düdük çalacak nelere dikkat edecek nereye koşacak. Onların detaylı anlatıldığı eğitimlere başladık. Haftanın belli günlerinde salonların uygunluk durumlarına hakem adaylarına davet ederek bu saha uygulamalarında dönüşümlü maç ve hakemlik yaptırarak onların gelişimine katkı sağlıyoruz” dedi.

 

“YAZILI SINAV VE FİZİKSEL TESTİ GEÇMELERİ GEREKİYOR”

Eğitimler tamamlayan hakem adaylarını yazılı sınava ve devamında fiziksel teste tabi tutacaklarını anlatan Ceylan “Fiziksel testi geçmeleri ve yazılı sınavdan 70 üzeri almaları gerekiyor. Saha uygulamalında yetenekli olan arkadaşlarımız devam edecek. Yeteneği olmayanlar isterlerse masa görevlisi olarak devam edecek. Başarılı olanları Basketbol Merkez Hakem Kurulu’na bildireceğiz. Arkadaşlarımız o sezon müsabakalarda görev alma hakkı kazanıyor. Eylül ayında başlayacak yerel liglerde bu arkadaşlara görev vereceğiz. Sezon öncesi arkadaşlarımızı hazır hale getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.