Tecrübesi cebinde | Güney Gazetesi Mersin

Tecrübesi cebinde

Daha önce kaleci antrenörlüğü, yardımcı antrenörlük yapan Silifke Belediyespor’un çiçeği burnunda teknik patronu İlker Avcıbay, deneyim açısından eksiği olmadığını söylüyor

Tecrübesi cebinde


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Silifke Belediyespor yeni sezon hazırlıklarını Şehir Stadı’nda sürdürüyor. Teknik Direktör İlker Avcıbay idaresinde futbolcular günde çift idman yaparak sezona hazırlanıyor. Daha önce kaleci antrenörlüğü ve yardımcı antrenörlük yapan İlker Avcıbay Silifke Belediyespor ile ilk defa teknik direktörlük yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Avcıbay GÜNEY’e yaptığı açıklamada ilk gibi olmasa da tek başına teknik direktörlük sıfatı ile ilk defa görev yapacağını belirtti.

Hikmet Karaman ve  Giray Bulak’ın kendisine hocalık ettiğini, 3 sezon Hakan Keleş’in yardımcısı olarak bütün planlama ve organizasyonların yüzde 70-80’ini kendisinin yaptığını vurgulayan Avcıbay şunları söyledi: “Orada kazandığım deneyimlerle bir takımın tek başına teknik direktörlüğünü yapabilecek seviyede idim. Süper Lig’de çalıştığım takımlarla böyle gidiyordu. Çok şey öğrendim. Öğrendiklerimizi uyguladık. Ceplerim çok dolu. Giresun’da Hakan Keleş hoca ile beraber uyguladık. Şimdi artık tek başımıza burada anlatacağız. Sağ olsun başkanlarımız kulüp yapısının ne olacağı konusunda bize destek veriyor. Kulüp ve tesisler çok güzel. Şartlarda iyi fakat profesyonel bir takımın geçişinde organizasyonlar daha iyi olabilir. Daha iyi olması lazım. Bende geldiğimden beri 15-20 gündür tesiste kalıyorum. Yemekhanesinden fitnes salonuna kadar ekipmanlarına kadar orada çalışan personelin aşçıya kadar hepsinin organizasyonunu yapmaya çalışıyorum. Uzun yıllar futbolcu olarak çalıştığım için bu konuları biliyorum. Yapılacak değişikliklerle ilgili başkanlarım beni kırmıyorlar. Burası bir öğrenci yurdu gibi olmaz. Profesyonel bir tesis nasıl olması gerekiyorsa onlara aktarıyoruz. Bize bu konuda alan açtılar. İsteklerimizi yerine getiriyorlar.”