Sporun denizle buluştuğu nokta: Babil Su Sporları Merkezi | Güney Gazetesi Mersin

Sporun denizle buluştuğu nokta: Babil Su Sporları Merkezi

Sabah sporunu kürekle yapan Başkan Seçer, bütün yurttaşları deniz sporları yapmaya davet etti

Sporun denizle buluştuğu nokta: Babil Su Sporları Merkezi


‘Sporun ve sporcunun kenti Mersin’de, Mersinliler su sporlarının da tadını doya doya çıkarsın diye Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Babil Su Sporları Merkezi’, 7’den 70’e tüm Mersinlilere Akdeniz bölgesinin en güzel denizinde spor yapma imkanı sunuyor. Sporun denizle buluştuğu nokta olan ‘Babil Su Sporları Merkezi’; kano, kürek, yelken ve SUP sporlarını Mersinlilere sevdiriyor.

 

‘Babil Su Sporları Merkezi’nin kente kazandırılmasına öncülük eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, düzenli olarak gerçekleştirdiği sabah sporunu bu kez merkezde kürekle yaptı. Sabahın erken saatlerinde eşsiz Mersin denizinde kürekle spor yapan Seçer, tüm Mersinlileri su sporlarını gerçekleştirmeye, ‘Babil Su Sporları Merkezi’ne davet etti.

 

 

“7’DEN 77’YE BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI SU SPORLARI YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

‘Babil Su Sporları Merkezi’nde sabah erken saatlerde spor faaliyetlerinin başladığını belirten Seçer, “Burada kano, kürek, yelken ve SUP branşlarında kurslarımız var. Ben de bugün saat 06.30’da buradaydım, kürek yaptım. Son derece zevkli ve güzel bir sabah sporu oldu” dedi.  Kültür Park’ta, Tribün Kafe’nin yanında yer alan merkezi Nisan ayında hizmete açtıklarını söyleyen Seçer, “İki ayrı üniteden oluşan, içerisinde soyunma odaları, malzemelerin konulduğu depolar ve açık alanların olduğu çok güzel bir su sporları merkezini Belediyemiz faaliyete aldı. Burada 7’den 77’ye bütün yurttaşlarımızı su sporları yapmaya davet ediyorum. Kano, kürek, yelken, SUP branşlarında hocalarımızdan ders alabilirler. Tüm Mersinlileri sporun denizle buluştuğu noktaya, Babil’e bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

BÜYÜK-KÜÇÜK HERKES SU SPORUYLA BU MERKEZDE TANIŞIYOR

Mezitli İlçesi’nde yer alan ve 340 metrekarelik alana inşa edilen ‘Babil Su Sporları Merkezi’, biri kano-kürek için diğeri ise yelkenliler için olmak üzere 2 ayrı binadan oluşuyor. Binada depo, kadın ve erkek soyunma odaları ile duşlar ve WC’ler yer alıyor. Kentin spor için en uygun noktalarından birinde hizmet veren ‘Babil Su Sporları Merkezi’nde 7-14 yaş optimist yelken, 14-18 yaş laser yelken, 18 yaş üzeri kano, 16 yaş üzeri sup dersleri veriliyor. (Haber Merkezi)