MESKİ, Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ, Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü,  2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşen 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı’nda MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinden temsilciler, ilçe belediyeler, akademisyenler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektör temsilcileri,  özel ve resmi kurum yöneticileri, STK ve oda temsilcileri ile bir araya geldi.

MESKİ, Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi


2 oturum süren 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı’nda; ‘Temiz ve Kaliteli İçme Suyu Temini’, ‘Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yönetimi’, ‘Arıtma ve Çevresel Etkileri’, ‘Abone Hizmetleri Yönetimi’, ‘İklim Değişikliği Ve Afetlerin Su Yönetimine Etkisi’, ‘Teknolojik Yatırımlar’, ‘Kurumsal Kapasitenin Artırılması-İnsan Kaynakları ve Varlık Yönetimi’ ile ‘Geleceğe Dair Projeksiyon ve Talep Tahmini’ konu başlıkları altında tartışıldı.

MESKİ Genel Müdürü İrfan  Korkmaz, nüfus artışı, küresel ısınma, kuraklık, rezervlerin azalması ve su kaynaklarının hızla kirlenmesinin beraberinde getirdiği su talebindeki artış ile suyun doğru yönetimi ve korunmasının önem kazandığını vurgulayarak, MESKİ’nin büyük çaba verdiğinin altını çizdi. Korkmaz; “Ölçemediğiniz şeyi yönetemez ve geliştiremezsiniz. Ölçüm ve analiz yapmıyorsanız, hangi değişikliklerin en büyük etkiyi yarattığını bilme şansınız yok. Yaşam kaynağımız olan suyun korunmasını ve takibini ancak bilimin ışığında ileri teknolojiyi kullanarak yapabiliriz. Bu konuda MESKİ Genel Müdürlüğü olarak doğru yolda olduğumuzu ifade etmek isterim. Sözlerime son verirken bu imkânların oluşması için her daim yanımızda olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve emek veren MESKİ ailesine şükranlarımı sunuyorum. Çalıştayımıza katılım sağlayarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)