“Önce kitap oku, sonra sipariş ver” | Güney Gazetesi Mersin

“Önce kitap oku, sonra sipariş ver”

Mersin’in Güvenevler Mahallesinde bulunan “Göğe Bakma Durağı” isimli mekânda müşteriler önce kitap okuyor daha sonra sipariş verebiliyor. Farklı bir konsepte sahip olan bu mekân özellikle gençlerin ilgisini çekiyor.

“Önce kitap oku, sonra sipariş ver”


ÖZKAN YALÇIN

Amaçlarının müşteriyi önce ruhen doyurmak olduğunu söyleyen işletme sahibi Başak Dolunay, “İnsanlar buraya geldiğinde ilk olarak kitap veriyoruz. İnsanlar ruhlarını doyurduktan sonra sipariş verebiliyorlar. Kitaplarımız müşteri kalkana kadar masada duruyor. İçine güzel notlar yazabiliyorlar. Buraya gelen müşterilere kitap götürdüğümüz zaman şaşırıyorlar, ne kadar uzun süredir kitap okumadıklarını anlıyorlar. Genellikle genç müşteriler bizi oldukça fazla tercih ediyorlar, orta yaş grubundan da bizi tercih edenler var. Biz farklı bir konsepte sahip olduğumuz için tercih ediliyoruz” dedi.

Konseptlerini böyle yapmalarının nedenini ‘insanları gündelik yaşamın sorun ve sıkıntılarından bir nebze de olsa uzak tutmak’ olarak açıklayan Dolunay, “Burada amacımız kitap okuma alışkanlığını hatırlatmak. İlk geldiklerinde şaşıran müşterilerimiz daha sonrasında buraya romanlarıyla geliyor, kitap okuyor, burada zaman geçiriyorlar” dedi.


  “Önce kitap oku, sonra sipariş ver”