Özbekistan, Türk iş insanlarına<br>yatırım fırsatları sunuyor | Güney Gazetesi Mersin

Özbekistan, Türk iş insanlarına
yatırım fırsatları sunuyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerine, Özbekistan’ın yatırım fırsatları anlatıldı. Özbekistan’da yatırım yapmak isteyen firmaları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Mersin ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefi vurgulandı.

Özbekistan, Türk iş insanlarına<br>yatırım fırsatları sunuyor


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik, Özbekistan Ankara Büyükelçi Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Başkatip Hurşid Rahmanov’un katımıyla Özbekistan Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Özbekistan’ın yatırım fırsatlarının anlatıldığı toplantıda, yatırım yapmak isteyen firmalar bilgilendirildi. Mersin’in potansiyelin vurgulandığı toplantıda, Mersin ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefi vurgulandı.

Toplantıya, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın yanı sıra Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Oda Meclis Üyeleri ve firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin gün geçtikçe artarak devam ettiğini belirterek, “Özbeklerin güçlü olması Türklerin güçlü olması demektir” dedi. (Haber Merkezi)