ÇBK Mersin’den transfer bombaları | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Mersin’den transfer bombaları

Turuncu Siyahlılar Fenerbahçe’nin iki yıldızı ile Avrupa’da başarısını kanıtlamış 6 oyuncuyu kadrosuna kattı.

ÇBK Mersin’den transfer bombaları


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin, Fenerbahçe’nin yıldızları Natasha Howard ve Yvonne Anderson ile Eurolig ekibi Girona’dan Regan Magaratiy, Bologna’dan Iliana Baida Rupert, Asvel Feminin’den Marine Fauthoux  ile Marine Johannes , London Lions’tan Karlie Samuelson, Dynamo Kursk’tan Kayla Thornton’u kadrosuna kattı. Turuncu siyahlılar iç transferde ise geçen yıl farklı takımlara kiralık olarak giden 3 oyuncusu ile yeniden sözleşme imzaladı.

ÇBK Mersin’den ard arda transfer haberleri gelmeye başladı. Geçen sezon TKBSL’yi ikinci ev sahipliği yaptığı Eurolig’i ise 4. sırada tamamlayan ÇBK Mersin yeni sezon öncesi işi sıkı tutarak önemli transferlere imza atıyor.

Turuncu Siyahlılar yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda; WNBA’de Dallas Wings’te forma giyen, Fenerbahçe’de EuroLeague Women kupasını kazanan geçen sezon TKBSL Play-Off MVP’si seçilen Amerikalı uzun forvet Natasha Howard ile yine geçen sezon Fenerbahçe’de Euro League Women kupasını kazanan, geçen sezonun savunmacısı seçilen, Sırbistan Milli Takımında da forma giyen ve her iki guard pozisyonunda oynayan Yvonne Anderson ile anlaştı. Mersin ekibi geçen sezon Euro Lig’de mücadele eden İspanya ekibi Uni Girona’da başarılı sezon geçiren İspanya Kadın Ligi’nde 2023-24 sezonu en iyi 5’ine seçilen ve İsveç milli takımında da forma giyen uzun forvet Regan Magaratiy ile de sözleşme imzaladı. 28 yaşında ve 190 cm boyundaki oyuncu geçen sezon Eurolig’de 12 maçta toplam 332 dakika parkede kalarak 152 sayı üretti.  

SİHİRBAZ ÇBK MERSİN’DE

ÇBK Mersin geçen sezon LDLC Asvel Feminin’de ve Fransa milli takımında da forma giyen oyun kurucu pozisyonunda oynayan Marine Fauthoux, aynı takımda ve WNBA’de New York Liberty’de

şutör guard pozisyonunda oynayan sihirbaz lakaplı Marine Johannes ile anlaştı.

23 yaşında ve 176 cm uzunluğundaki Marine Fauthoux geçen sezon Asvel Feminin forması ile Eurolig’de 13 maçta 312 dakikada parkede kalarak 150 sayı kaydetti. Johannes ise geçen sezon 9 maçta toplam 267 dakika parkede kalarak 130 sayı üretti. Turuncu Siyahlılar pivot pozisyonu için ise en son İtalyan ekibi Bologna’da ve Fransa milli takımında forma giyen Iliana Baida Rupert’i kadrosuna kattı. 23 yaşında ve 194cm boyundaki Fransız oyuncu geçen yıl Bologna forması ile Eurolig’de 13 maçta toplam 321 dakika kalarak 147 sayı kaydetti.

Temsilcimiz WNBA’de Washington Mystics, Avrupa’da geçen sezon London Lions ve İngiltere milli takımında da forma giyen; 2023-24 sezonu EuroCup Women şampiyonluğu yaşayan kısa forvet Karlie Samuelson ve WNBA’de New York Liberty’de, Avrupa’da geçen sezon Dynamo Kursk’ta forma giyen her iki forvet pozisyonunda oynayan Kayla Thornton ile anlaşmaya vardı.

 

KİRALIK 3 OYUNCU YENİDEN ÇBK MERSİN’DE

Öte yandan ÇBK Mersin geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren Şuğranur Sönmez ile Nesibe Aydın'da kiralık olarak mücadele eden İlayda Güner ve Şevval Akalan ile 2024/2025 sezonu için anlaşmaya vardı.