Tarsus yerel basın sergisi ilgi görüyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus yerel basın sergisi ilgi görüyor

Sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla Aratos Felsefe dergisinin Yayın Yönetmeni, gazeteci-yazar, Uğur Pişmanlık’ın küratörlüğünü yaptığı ve gazeteci Yakup Boncuk ile Hakan Bulut’un katkılarıyla açılan "Tarsus Yerel Basın Sergisi" ilgi görüyor.

Tarsus yerel basın sergisi ilgi görüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) bünyesinde açılan "Tarsus Yerel Basın Sergisi"nin açılışına Tadeka kurul sözcü ve üyeleri, Medya Mensupları Dernek Başkanı Okan Çalışkan, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Emre Geçim, Yenises gazetesi sahibi Cem Homurlu, Tarsuslu gazeteciler ile çok sayıda davetli katıldı.

"Tarsus Yerel Basın Sergisi"nin küratörü Uğur Pişmanlık ise konuşmasında insanlığın ilk iletişim aracı dil ve işaretleşme olduğunu, zamanla iletişim araçlarının değişerek gelişme gösterdiğini ve matbaanın icadıyla gazetenin ortaya çıktığını ifade ederek, “Gazetecilik mesleği gerçeği aramak, bulmak ve kamuoyuyla paylaşmaktır. Gazetecinin halka karşı sorumluluğu vardır. Gazeteci boyun eğmez ve basın meslek ahlak ve ilkelerine uyar” dedi.

Hakan Bulut konuşmasında Akdeniz gazetesinin çıkış öyküsünü anlattı. Yerel basının sorunlarına değindi ve internetle birlikte basındaki değişimlere dikkat çekerek bu alanda da her şeyin dijitalleştiğini söyledi.

Gazeteci Yakup Boncuk ise, gazeteciliğe dağıtıcı olarak başladığını, matbaada ürettiplik olarak çalıştığını, yerel ve ulusal gazetelerin muhabirlik yaptığını belirterek, artık insanların okumadığını, yerel basının zor şartlar içinde olduğunu ifade etti.

"Tarsus Yerel Basın Sergisi"nde ayrıca Uğur Pişmanlık'ın yazdığı Tarsus Basın Tarihi/100 Yıllık İzler", Uğur Pişmanlık ve Yakup Boncuk'un ortak çalışması olan "Tarsus Yerel Basını" ile Aratos Felsefe Dergisinin gerçekleştirdiği Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu'nun ilki olan "Basın Sosyolojisi" başlıklı sempozyum kitabı yer alıyor.  Tarsus Yerel Basın Sergisi, 12 Ağustos tarihine kadar TADEKA Binasında açık kalacak.(Haber Merkezi)