“Mersin’in ulaşım gücü artacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in ulaşım gücü artacak”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Bloomberg HT’de Ece Mağat’ın sunduğu ‘30 Dakika Programı’na bağlanarak Çukurova Havalimanı’nın bölge sanayisine etkilerini değerlendirdi.

“Mersin’in ulaşım gücü artacak”


İLKAY ADALIOĞLU

“Çukurova Uluslararası Havalimanımız sadece Mersin’in değil, tüm Çukurova bölgemizin, hinterlandımızın ve ülkemizin stratejik öneme sahip bir havalimanı olacaktır” diyen Hakan Sefa Çakır, havalimanının ilk etapta 8 milyon yolcu kapasiteli olacağını ve Türkiye’nin kargo alanında 2. büyük hub havalimanı olacağını kaydetti.

 

“TARIMSAL İHRACAT ARTACAK”

 

Çakır, “Bölgemiz tarım ürünlerinden sanayiye kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyor. Aynı zamanda turizm potansiyelimiz de çok yüksek. Bu havalimanı yapıldıktan sonra da bölgenin uluslararası ticaretteki rolü daha da güçlenecek. Ürünler dünya pazarlarına hızla ulaşacak. Firmalarımızın rekabet gücü artacak. Tedarik zincirlerinin de etkin yönetilmesi sağlanacaktır. Bu da bölge ekonomisinin güçlenmesine fayda sağlayacaktır.  Mersin ve Adana tarım ürünleri konusunda da güçlü. Dış ticarette de çok güçlüyüz. Havalimanıyla kesme çiçek ve yaş meyve sebzenin son noktaya daha hızlı ulaşması sağlanacak. Hem sanayi hem tarım olarak bölgemizde tedarikteki hızlanmada büyük avantaj sağlayacak. Hız kazandıracak” dedi.

 

“MERSİN’İN LOJİSTİK GÜCÜ ARTACAK”

 

Mersin’in karayolu taşımasında Türkiye’nin en büyük 2. karayolu filosuna sahip olduğuna değinen Çakır, “Türkiye’nin en büyük limanlarından birisine sahibiz. Hızlı tren hattımız geliyor. Havalimanıyla birlikte tüm ulaşım modları tamamlanmış oluyor. Söz verilen Ana Konteyner Limanı da yapıldıktan sonra Mersin tamamen bir lojistik merkez haline gelecek ve Türkiye için çok stratejik olacak. Adana ile havalimanı yatırımı sonrası havalimanı bölgesinde ortak uluslararası fuarlar planlayacağız. Tarım, lojistik, sanayi fuarları planlayacağız. Bölgenin 70 milyar dolarlık hinterlandı var. Önümüzdeki süreçte Çukurova’nın Marmara’ya alternatif bir bölge olacağı düşünülürse bu da bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.