“Yeni Hayırsız Adalara imza atmış olacaksınız” | Güney Gazetesi Mersin

“Yeni Hayırsız Adalara imza atmış olacaksınız”

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM genel kurulunda görüşmeleri süren 5199 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasını öngören ve kamuoyunda Katliam Yasası olarak bilinen kanun teklifinin görüşmelerinde DEM Parti adına söz aldı.

“Yeni Hayırsız Adalara imza atmış olacaksınız”


Kanun teklifinin bir ölüm fermanı olarak niteleyen Koca söz konusu değişiklik önerisini görüşüyor olmaktan utanç duyduğunu belirtti.

Parlamentonun yaşamdan ve yaşatmadan yana bir tutum takınması gerektiği vurgulayan Koca, teklifin bir dayatmayla kurula getirildiğini ve işin gerçek muhataplarının devre dışı bırakıldığını söyledi.

 Önerilerini sıralarken “Defalarca söyledik, kontrolsüz üremeyi, ticari satışları yasaklayın. Üretime ve sokağa atmaya gerçekten cezai yaptırımlar getirelim. Bakımevleri, sadece çevreye uyum göstermeyen yaşlı, zayıf, engelli kedi ve köpekler için uygulansın. Sokağa terk edilen hayvanlara ilişkin yine cezai yaptırımlar getirelim, gerekirse hapis cezasını gündeme alalım. Aynı şekilde, eğitim müfredatına gerçek dışı verileri sokmak yerine hayvanlarla yaşama noktasında, birlikte yaşamak noktasında, doğanın diyalektiği noktasında ders konuları getirelim. Eğer bu çözüm önerilerinin bir tanesine bile yanaşmıyorsanız yeni Hayırsız Ada'lara ve tarihî bir ölüm döngüsüne imza atmış olacaksınız” diyen Koca, iktidar milletvekillerine dönerek “Bugün bu ölüm döngüsü köpeklerle başlar, yarın "Engellileri itlaf edelim." dersiniz, sonra "Kadınları uyutalım” dersiniz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)