Başkonsolos Zalihe Mendeli’den Mersin’e veda | Güney Gazetesi Mersin

Başkonsolos Zalihe Mendeli’den Mersin’e veda

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, görev süresinin dolması nedeniyle 1 Ağustos tarihinden itibaren yerini Özgür Ezel’e devredecek. Mersin’den ayrılmaya hazırlanan Mendeli, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Başkonsolos Zalihe Mendeli’den Mersin’e veda


İLKAY ADALIOĞLU

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mendeli, “Görev sürem boyunca ülkemizi ve vatandaşlarımızı Türkiye makamları nezdinde en iyi şekilde temsil etmeye, aynı zamanda sizlerin ve ülkemizin hak ve menfaatlerini azami şekilde korumaya özen gösterdim. Sosyal temasların kısıtlandığı Koronavirüs pandemisi döneminde ülkemize tek ulaşımın Mersin limanlarından olması hasebiyle personelimizle birlikte olağanüstü çabalarla gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılarken gerek sağlık malzemelerinin ülkemize gönderilmesi gerekse vatandaşlarımızla cenazelerimizin tahliyesini sorunsuz bir şekilde sağladık” dedi.

6 Şubat depreminde konsolosluk personeliyle birlikte sahada olduklarını hatırlatan Mendeli,şu şekilde konuştu: “Pandemi ve deprem dönemi haricinde, görev bölgemizdeki eğitim, kültür, sosyal spor ve dini alanlarında faaliyet gösteren STK’lar tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak Türk ve Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin önemine sürekli vurgu yaptım.

Aynı zamanda, görev süresi içerisinde gerek görev çevremdeki Valilik makamları gerekse kaymakamlar, kuvvet komutanları, emniyet müdürleri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları gibi yerel makamlarla içten ve samimi ilişkiler tesis etmeye gayret gösterdim. İş birlikleri ve ikili ilişkilerimizin canlı tutulmasındaki gayretleri için başta Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkonsolosluğumuz personeline de fedakârca çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum.  Son olarak, yeni dönemde göreve başlayacak olan değerli meslektaşım Özgür Ezel’e de içtenlikle başarılar diliyorum.”