Alkışlar Yusuf Başçavuş | Güney Gazetesi Mersin

Alkışlar Yusuf Başçavuş

Havalı Tabanca Karışık Takımda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Türkiye’yi temsil eden Mersinli Astsubay Yusuf Dikeç Paris Olimpiyatında gümüş madalya kazandı

Alkışlar Yusuf Başçavuş


Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takım'da Şevval İlayda Tarhan ile birlikte ülkemizi temsil eden Mersinli Yusuf Dikeç finalde Sırbistanlı rakipleri Zorana Arunovic ve Damir Mikec’e mağlup oldu.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilen 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde Damir Mikec ve Zorana Arunovic'in yer aldığı Sırbistan ile karşılaştı.

Finalde çok iyi mücadele eden ve son ana kadar şansını zorlayan Dikeç ve Tarhan ikilisi Sırbistan'a 16-14 mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

ATICILIK BRANŞINDAKİ İLK MADALYA

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, bu başarılarıyla Türkiye'ye atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandırdı.

 

“LOS ANGELES’TE ALTIN ALACAĞIZ”

Dikeç müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, “İyi hazırlandık. Yılbaşından beri bizim en iyi takımlardan olduğumuz belli idi. Brezilya’da dünya kupasında birinci olduk. Ondan önce dünya şampiyonasında ikinci olmuştuk. Almanya’da 2 ay önce dünya kupasında yine birinci olduk. Güçlü bir takımız. Son atışa kadar iyi mücadele ettik. Son nefesimize kadar çabaladık. Sadece şans yanımızda değildi. Ferdi yarışmalarda da İsmail arkadaşımız merkez 10 ile ben 1 puan ile kaçırdım. Aslında hep ucundan döndük. Bugün de gümüş madalya aldık. Ülkemiz adına çok mutluyuz. Tarihte bir ilki yaptık. Bizden sonra bizi örnek alacak gençler daha ileri gidecekler. Bir tane değil de 3-5 tane madalya alacakları günleri göreceğiz. Ülkemiz atıcılık konusunda iyi yol katetti. Gençler bizi örnek alarak daha büyük madalyalar alır. Ben gençlerimizden ümitliyim. Altın olsa idi çok daha iyi olurdu. Çok üzüldük ama nasip. Los Angeles’te nasip olursa altın alacağız. (Haber Merkezi)