Çukurova’ya ortak fuar alanı çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova’ya ortak fuar alanı çağrısı

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Çukurova Uluslararası Havalimanı yanına dünyanın en büyük Endüstriyel Fuarı Hannover Messe gibi bir fuar alanı yapılması durumunda; Çukurova Bölgesi’nin Türkiye’nin yanı sıra Orta Asya ve Ortadoğu’nun fuar merkezi konumuna geleceğini belirtti.

Çukurova’ya ortak fuar alanı çağrısı


Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölge ekonomisine yukarı yönlü etki edeceğini söyleyen MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, bölgeye Almanya’da bulunan Hannover Messe gibi bir fuar alanın yapılması durumunda Çukurova’nın fuar merkezine dönüşeceğini aktardı.

Gündoğdu, “Mersin ve Adana son zamanlarda üretimde büyük ivmeler kazandı. En az üretim kadar önemli olan pazarlama ve sektörlerde dayanışma sağlamak amacıyla Mersin, Adana, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilimizin ortak kullanabileceği uluslararası bir fuar alanının inşa edilmesi ile bölgemiz fuar üssü konumuna gelebilir. Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarına yapılacak fuar merkezi ile bölgemizin dış ticaret ivmesi artacaktır” dedi.

Dünyada benzer örneklerin bulunduğunu aktaran Gündoğdu, “Dünyanın çeşitli şehirlerinde inşa edilen fuar alanları bölgenin kaderine etki etmiştir. Ülkemizin bulunduğu konum ve artan üretimi nedeniyle yeni fuar alanlarının yapılması ekonomiyi canlandıracaktır. Hannover Messe 2023 yılı verilerine göre; 4 binden fazla katılımcı ve 130 binden fazla ziyaretçiyle 14 binden fazla ürün, yenilik ve çözüm önerileri tanıtıldı. Dolayısıyla böyle bir alanın yapılması durumunda sadece üretimde değil, aynı zamanda turizmde de canlanmalar görülecektir. Çünkü Antalya ve Ege Bölgesinde artan yoğunluktan dolayı turizm odağının Doğu Akdeniz’e kayması kaçınılmazdır. Fuar alanın inşa edilmesi durumunda Adana ile Mersin’in öncülüğünde on binlerce katılımcı ve ziyaretçinin kullandığı bir fuar üssü oluşturulabilir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)