“Güvenli sokaklar için iktidar<br>niye sorumluluk almıyor?” | Güney Gazetesi Mersin

“Güvenli sokaklar için iktidar
niye sorumluluk almıyor?”

Sokak hayvanlarına ilişkin yapılan kanun düzenlemesiyle ilgili konuşan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini vurguladı. Yasada hiçbir merkezi hükümet birimine sorumluluk verilmediğine dikkat çeken Ekmen, “Çevre, tarım ve orman il müdürlükleri, valilik ve kaymakamlıkların görevlendirilmesinden özenle kaçınılmasının sebebi nedir?

“Güvenli sokaklar için iktidar<br>niye sorumluluk almıyor?”


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM'de sokak hayvanlarına ilişkin kanun düzenlemesi görüşmelerinde konuştu.  Teklifin aceleyle yasalaştırıldığını ancak yasanın sonuçlarının ne zaman alınacağının belli olmadığını belirten Ekmen, “Birinci sorum, yerel yönetimlerin yetkilerini her geçen gün kısıtlayan iktidar, bu kadar önemsenen bir yasada neden herhangi bir merkezî hükûmet birimine sorumluluk vermekten kaçınmıştır? Çevre, tarım ve orman il müdürlükleri, valilik ve kaymakamlıkların görevlendirilmesi ve sorumluluk almasından özenle kaçınılmasının sebebi nedir?" dedi.

Kanun teklifinin en önemli maddelerinden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini vurgulayan Ekmen, “İkinci sorum, bu yasanın maddelerine baktığımızda en önemli maddelerden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini görüyoruz. Merakım şudur: Bu yasa bu gece buradan geçirildikten sonra önümüzdeki üç ay, altı ay ve bir yıl için projeksiyonlar yapılmış mıdır? Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle sorun hangi takvimde çözülecektir?" ifadelerini kullandı.

Ekmen bu sorularla yasadan beklenen faydanın gerçekleşemeyeceğini, bu yasa ile birlikte belediyeler üzerinde kullanılacak bir vesayet aracının oluşturulduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)


  “Güvenli sokaklar için iktidar
niye sorumluluk almıyor?”