Mersinli atletlerden 10 madalya | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli atletlerden 10 madalya

Türkiye Atletizm Şampiyonasından 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile döndüler

Mersinli atletlerden 10 madalya


Konya’da düzenlenen Turkcell U14 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Mersinli Atletler 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 10 madalya kazandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan Turkcell U14 Türkiye Atletizm Şampiyonası 27-28 Temmuz tarihleri arasında 48 ilden 507 bayan, 425 erkek toplam 932 sporcunun katılımıyla Konya Selçuklu Atletizm Pisti'nde gerçekleştirildi. Şampiyonada Mersinli sporculardan Emine Su Çevik fırlatma topunda 66.02 ile Türkiye'nin en iyi derecesini yaparak Türkiye Şampiyonu, Nimet Eliza Kütük fırlatma topunda 46.82’lik derecesiyle Türkiye şampiyonu, Cemre Demir; sırıkla atlamada 2.30’luk derecesiyle Türkiye şampiyonu, Rüzgar Ergenç sırıkla atlamada Türkiye ikincisi, Havin Ağaç 2 bin metre yürüyüş yarışmasında Türkiye ikincisi ve Mersin il karması ise 5X80 m bayrak yarışında Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

 

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersinli sporcuları ve onların başarılarında büyük pay sahibi olan antrenörleri Eda Yüksel, Ali Karakesme, Bilgen Dağlı Ebe, Nezir Ergin, İshak Tok, Hatice Çelik ve Nursel Karataş'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. (Haber Merkezi)