BÜYÜKŞEHİR’İN BASKETBOL KURSUNA YOĞUN İLGİ | Güney Gazetesi Mersin

BÜYÜKŞEHİR’İN BASKETBOL KURSUNA YOĞUN İLGİ

BÜYÜKŞEHİR’İN BASKETBOL KURSUNA YOĞUN İLGİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde genç basketbolseverlere yönelik basketbol kursları yıl boyunca devam ediyor. Yaz döneminde de oldukça ilgi gören basketbol kursunda 130 sporsever haftanın 5 günü antrenman yapıyor. Kursiyerler hem yaz tatilini değerlendiriyor hem de takım sporu becerilerini geliştiriyor.

 

ÜCRETSİZ BASKETBOL KURSUNA YOĞUN İLGİ

Kentte gerçekleştirdiği birçok etkinlikle gençleri sportif faaliyetlere yönlendiren Büyükşehir Belediyesi ücretsiz basketbol kursunu yılın 12 ayı sürdürüyor. 2010-2016 doğumluların kayıt yaptırabildiği ve Büyükşehir’in antrenörlerinin verdiği basketbol kursu Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Servet Tazegül Spor Salonu’nda, Salı ve Perşembe günleri ise Seyfi Alanya Spor Salonu’nda sürüyor.  Büyükşehir’in basketbol kursuna veya diğer ücretsiz kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler Macit Özcan Tesisleri’nde kayıt yaptırabilir.

 

 

 

KESKİN: “BASKETBOL BRANŞININ TEMELLERİNİ, KURALLARINI YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nde görev yapan Basketbol Antrenörü İhsan Keskin,  basketbol kurslarının yıl boyunca devam ettiğini belirterek, “130 öğrenciyle haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz. 3 gün Servet Tazegül Spor Salonu’nda, 2 gün Seyfi Alanya Spor Salonu’nda antrenmanlarınıza devam ediyoruz. Burada çocuklarımız basketbol, temel eğitim ve spor yapma alışkanlığı kazanmanın yanı sıra bedensel, sportif, psikomotor becerilerinin de farkına varıyorlar. Özgüvenleri artıyor” dedi.

 

Takım sporu olduğu için çocukların paylaşmayı da öğrendiklerini sözlerine ekleyen Keskin, Burada sporcu çevresi, arkadaş ortamı oluşturuyorlar. Yazın boş vakitlerini telefon, tablet ve sanal ortamda geçirmek yerine sosyalleşerek basketbol branşının temellerini, kurallarını yaşayarak öğreniyorlar. Bu kazanımları ücretsiz sağladığımız için veliler de mutlu çocuklar severek geliyorlar” diye konuştu.

 

 

DALGIÇ: “İLERİDE BASKETBOLCU OLMAK İSTİYORUM”

Kursiyerlerden Adar Deniz Dalgıç, basketbolu çok sevdiğini belirterek, “Basketbol sevdiğim için basketbola geldim. Sadece basketbol değil, sevgi ve saygıyı, dostluğu öğreniyoruz. Antrenmanlar yapıyoruz. Bazen küçük maçlar yapıyoruz. İleride basketbolcu olmak istiyorum” dedi.  

 

2 yıldır basketbol kursuna gelen 9 yaşındaki Berkay Özdemir, “Basketbol kursu, evde kalıp oturmaktan daha iyi. Basketbol sevgim artıyor. Boyumu uzatıyor. Sağlıklı oluyorum. Basketbol temel eğitimi alıyorum” dedi.

 

KELEŞ: “BASKETBOL ÇOK GÜZEL BİR SPOR”

11 yaşındaki Zeynep Ruken Keleş, “Kursumu, öğretmenimi seviyorum çünkü dersleri güzel anlatıyorlar. Basketbol çok güzel bir spor. Özellikle boyum uzasın diye annem yazdırdı. Uzun zamandır geldiğim için boyum uzadı. Çok güzel bir ortam, arkadaş edindim” ifadelerine yer verdi.

 

10 yaşındaki Asmin Ada Özmen, basketbol kursunda zamanının çok iyi geçtiğini anlatarak, “Hocalarımı, burayı çok seviyorum. Antrenman yapıyoruz. Maç yapıyoruz. İleride basketbolcu olurum, çok güzel bir hayatım olur. Başkanımız Vahap Seçer’e bu kursu açtığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Velilerden Hatice Duyar Özdemir, Büyükşehir’in ücretsiz kurs imkanının çok iyi olduğunu belirterek, “Belediyenin böyle bir etkinliğinin olması bizler için büyük bir artı açıkçası. O kadar çok kurs var ki her kursa bütçe ayıramıyoruz. Bu kursun olması güzel bir etkinlik. Ben memnunum” dedi. (Haber Merkezi)