BES üyelerinden protesto | Güney Gazetesi Mersin

BES üyelerinden protesto

Büro Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, İl Göç İdaresi çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

BES üyelerinden protesto


ÖZKAN YALÇIN

İl Göç İdaresi önünde yapılan eylemde BES üyeleri, “Kariyer liyakat anayasa haktır! Göç idaresi ve GGM’lerde adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı.

BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, kamu kurumlarında yaşanan adaletsizliğe dikkat çekti. Kamu kurumlarının adeta bir kanunsuz kasaba gibi yönetildiğini söyleyen Göçmen, “Liyakatin, halka hizmete dayalı bir görev bilincinin yerini torpilin ve menfaatçiliğin aldığı, kuralsızlığın kanun olduğu, hukukun anayasanın ortadan kaldırıldığı bir ahlaki çürüme süreci yaşamaktayız. Anayasa ile güvence altına alınmış eşit, liyakat esasına dayalı bir kariyer hakkı hiçe sayılmış; mülakat ve kuralsız atamalarla, vekâlete dayalı bir idarecilik anlayışıyla hukukun değil siyasetçinin emrinde bir idareci profili yaratılmıştır. Bu hukuksuzluğun, anayasa tanımazlığın en çok ve en ağır bir şekilde yaşandığı kurum Göç İdaresi Başkanlığı ve bağlı Geri Gönderme Merkezleridir” dedi.

 

“GÖÇ İDARESİ KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMEKTEDİR”

 

İhtiyacı karşılamayan bu yönetmelikte bile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav hakkı tanınmadığını söyleyen Göçmen, “Göç İdaresi Başkanlığı kendi yönetmeliğine uymamakta, vekil olan ve her an görevden alınma korkusuyla yaşayan idarecilerle kurum, kanunsuz bir şekilde yönetilmektedir. Ve istenen de tam olarak bu kanunsuzluk hali ve hukuka değil siyasete tabi bu idarecilerdir. Anayasaya, yasalara ve kendi yönetmeliğine uygun davranarak bu gaspa son vermeye, ivedilikle Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.