Silifke festivale hazır | Güney Gazetesi Mersin

Silifke festivale hazır

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 51.’sini gerçekleştirecekleri Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, festivalin 1-6 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Silifke festivale hazır


Bu yıl 51.’si düzenlenecek olan Uluslararası Müzik ve Folklor Festivaliyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır’ dedi.

Başkan Turgut, birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı Müzik ve Folklor Festivali’nin 1-6 Eylül tarihleri arasında kutlanacağını, tüm Silifke halkını bu heyecan ve coşkuya davet ettiklerini belirtti.

Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde batırık, yoğurt yarışmaları, sportif etkinlikler, panel, konserler, yerli ve yabancı halkoyunları gösterileri gibi birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağı bildirildi.

 

“51 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”

 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 51 yıldır aralıksız olarak kutlanan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ni bu yıl da coşkuyla kutlayacaklarını kaydetti.

Etkinliklerin her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olduğunu belirten Başkan Turgut, ‘Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Silifke’mizde kültür coşkusu en iyi şekilde yaşanacak. Hazırlıklarımız tamamlandı ve birbirinden değerli sanatçılarımızı halkımızla buluşturacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl daha kültürel ve daha sanatsal ağırlıklı bir festival coşkusu yaşanacak. 51 yıldır kutlanan bu festivallerimiz sayesinde kentimiz adını Türkiye'ye olduğu gibi dünya ’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini en iyi şekilde korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellileriyle yerli ve yabancı konuklarının da dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen misafirlerimiz, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Kültür Haftamız, yine Atatürk Anıt Meydanında bulunan Göksu Parkımızda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır. Tüm Silifke halkımızı 1-6 Eylül tarihleri arasında bir hafta boyunca sürecek konser ve etkinliklerimize davet ediyoruz’ dedi. (Haber Merkezi)