Fikstürden deplasman çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Fikstürden deplasman çıktı

Yeni Mersin İdman Yurdu ve Silifke Belediyespor ilk maçını rakip sahada oynayacak

Fikstürden deplasman çıktı


HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu ve Silifke Belediyespor’un mücadele ettiği TFF 2. Lig ve 3. Lig’de fikstür çekimi yapıldı. Yeni Mersin İdman Yurdu ilk maçında deplasmanda İzmir ekibi Menemenspor ile, Silifke Belediyespor’da yine deplasmanda Tekirdağ ekibi Ergene Velimeşespor ile karşılaşacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Riva Kamp ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen fikstür çekimine TFF 2. Lig ile TFF 3. Lig kulüp yöneticileri katıldı.

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun yer aldığı TFF 2. Lig’de Kırmızı ve 2 Grupta 18’er takım mücadele edecek.  Sezon 31 Ağustos ve 1 Eylül’de oynanacak maçlarda başlayacak. İlk yarı 22 Aralık’ta sona erecek.  İkinci yarı 18-19 Ocak tarihlerinde başlayacak. Normal sezon 3 Mayıs 2025’te sona erecek.  Gruplarında ilk sırayı alan takımlar ve play-offu birinci bitiren takımlar birinci lige yükselecek.

Yeni Mersin İdman Yurdu ilk maçında deplasmanda İzmir ekibi Menemenspor ile karşılayacak.

TFF 3. Lig ise 16’şar takımdan oluşan 4 grupta oynanacak. Sezon 7-8 Eylül’de başlayacak. 15 Aralık’ta ilk yarı sona erecek. İkinci yarı 18-19 Ocak’ta başlayacak. Normal sezon 26 Nisan 2025 tarihinde sona erecek. Sezon sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takım doğrudan, 2 takım ise play off sonrası olmak üzere 6 takım TFF 2. Lige yükselecek. Gruplarını son sırada tamamlayan 3 takım BAL’a düşecek.  

TFF 3. Lig’de Mersin’i temsil edecek olan Silifke Belediyespor ilk maçında Ergene Velimeşespor ile deplasmanda mücadele edecek.