Yeni MİY kepenk indiriyor | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY kepenk indiriyor

Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit ağzına geleni söyledi. Mülki idare amirinden büyükşehir belediye başkanına, ilçe belediye başkanlarından milletvekillerine ve STK yöneticilerine dek herkesi topa tuttu, sahipsiz bırakıldıklarını, kulübün kapısına kilit vurma noktasına geldiklerini duyurdu, “Korkmayın” diye seslendi

Yeni MİY kepenk indiriyor


HASAN KÜÇÜK

Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Metin Saltık’ın başkanlık görevini bırakmasının ardından belirsizlik hâkim.

Sözleşmesi sona eren futbolcular ile teknik direktörün de şehirden ayrılmasıyla birlikte sarsılan Kırmızı Lacivertliler yeni sezon hazırlıklarına başlayamadı.  

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında durum tespiti yapan Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, kulübe sahip çıkılması anlamında bir mücadele içine girdiklerini, gelinen noktanın üzücü olduğunu söyledi.

“HERKES KULAĞINI TIKIYOR”

Yeni MİY’in kaderine terk edildiğini ifade eden Yiğit şunları söyledi:

“Bu çınar onurumuz diyoruz ama onurumuza sahip çıkmıyoruz. Bu kulübün adı İçel İdman Yurdu idi. Kent büyüklerimiz ismi Yeni Mersin İdman Yurdu olsun ondan sonra destek veririz dediler. Onu da yaptık. Risk aldık yaptık hâlâ mücadelesini veriyoruz. Şimdi diyorlar ki ben şu kadar para veririm gerisine karışmam. Veya vurdumduymaz şekilde gözler kulaklar başka yere dönmüş, kentin takımına ilgi sıfır. Mülki idare amirlerimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimize sivil toplum kuruluşlarımız dâhil kentin ileri gelen iş insanları, herkes kulağını tıkamıştır. Kulübün kapısına kilit vurma noktasına getirildik.”

“YARIN GEÇ OLACAK”

Takımı bugünlere getiren Başkan Metin Saltık’ın “Takımı kente hediye ediyorum, Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ve tasarrufları doğrultusunda kulübü devredeceğim” demesine rağmen 12 gündür ses çıkmadığını anlatan Yiğit şöyle devam etti:

“Ligler 1 Eylül’de başlıyor. Bir ay içinde bir yönetim oluşmalı. Teknik heyet, futbolcu kadrosu oluşturulmalı, kampa başlamalı ve lige hazırlanmalı. Artık son aşamadayız. Yarın geç olacak. Mersin sahipsiz şehir. Ana Konteyner Limanını Adana’ya kaptırdık. Burada sorumluluğu olan mülki idare amirlerimizden belediye başkanlarımızdan, milletvekillerinden STK başkan ve yöneticilerine koltuğunuzda rahat oturuyor musunuz? Vicdanınız rahat mı? Yeni MİY yok oluyor. Keyfiniz yerinde ise sorun yok. Futbol Mersin’e fazla diyorsanız ona da saygı duyuyoruz. Basketbol yükselen trend. Tabii ki basketbol olmalı. Basketbol etrafında kenetleneceksek onu da bilelim. MİY Mersin’e fazla ise onu da bilelim. Kulübün kapısına kilit vururuz. İrade beyanımızın ortaya çıkması lazım. Kentin büyüklerinin bir duruş sergileyip karar vermesi lazım.”

 

 

“BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK”

Vergi borcu ve kulübün SGK borcunun olmadığı yazıları gösteren Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kuruş borcumuz yok. Yeni MİY bir marka bir değer. Sayın Valimizden başlamak üzere Büyükşehir Belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve kentin ekonomisini yönlendiren iş insanlarına buradan sesleniyorum. Korkmayın. Bugün ikinci ligde Yeni Mersin İdman Yurdu yaşatmak için harcayacağımız para 40-50 milyon TL. Bu para ile MİY’i yaşatacağız. Gençlerimize futbol ile umut olacağız. Gençlerimizi Yeni MİY ile geleceğe hazırlayacağız. Bunu rahatlıkla yapabileceğiz. Lüffen korkmayın. Geri durmayın”

“METİN SALTIK ARTIK YOK”

Sosyal medyada Metin Saltık’ın dikkat çekmek için istifa ettiği yönünde paylaşımlar yapıldığını hatırlatan Yiğit konuşmasını şu ifadelerle bitirdi: “Metin Saltık yoruldu, sahipsizliği gördü. Artık bundan sonra yola devam etmeyecek. Bunu lütfen böyle bilin. Buna göre hareket edin. Kulübün kapısına kilit mi vuracağız yoksa lige çıkmayıp bu sene düşünüp önümüzdeki sene üçüncü ligden mi başlayıp yola devam edeceğiz bunun kararını vereceğiz. Metin Saltık Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile kulübü devredeceği kişiyi bekliyor. Metin Saltık artık yola devam etmeyecek. Sezonun bitiminde kulüp başkanımız sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanından randevu istedi. 2 ay sonra görüşebildiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız 10 milyon TL veririm kim yönetici olur ben ona karışmam dedi.  Valimiz yardım konusunda bir şey söylemedi.”