HAYATLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ | Güney Gazetesi Mersin

HAYATLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ

Toroslar Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısında kadın meclis üyeleri 9. Yargı Paketinin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Meclis üyeleri, “9. Yargı Paketi geri çekilsin”, “Hayatlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyoruz” yazılı pankartlar açtı.

HAYATLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ


 

ABİDİN YAĞMUR
Toroslar Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı Mersin Kadın Platformu üyelerinin eylemine sahne oldu. Eyleme, kadın belediye meclisi üyeleri Hülya Ayhan Keskin, Fatma Özbay, Duygu Yalçın Kıvılcım, Beyaz Köse, Sibel Tomaç, Bejna Güney Akdağ ve Sevgi Aktaş da destek verdi.
Meclise izleyici olarak katılan Mersin Kadın Platformu üyeleri toplantının dilek ve temenniler bölümünde 9. Yargı Paketi geri çekilsin”, “Hayatlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyoruz, “Bu ülkede kadın katliamı var”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır” yazılı pankartları kaldırdı.
Kadın belediye meclisi üyeleri de 9. Yargı Paketi, İstanbul Sözleşmesi, kadın cinayetleri konusunda söz aldı ve konuşmalarını Kadın Platformunun pankartlarını açarak yaptı.
Meclis üyesi Fatma Özbay, hükümete 6284 sayılı yasayı uygulama çağrısı yaptı ve “Biz kadınlar, artık kadınların ölmesini istemiyoruz” dedi.
Meclis üyesi Sevgi Aktaş da 9. Yargı Paketinde kadınların kazanılmış haklarına kast eden maddeler olduğuna dikkat çekerek kadınların buna karşı mücadele edeceğini vurguladı.
Meclis üyesi Hülya Ayhan Keskin de “Aile huzurunu bozan ve boşanmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi değil, aile içi erkek şiddetidir” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARI UNUTMADILAR

Toroslar Belediye Meclisi üyesi kadınlar, sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren maddeler içeren ve TBMM’de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan yasayı da ortak bildiri ile protesto etti.
Ortak bildiriyi okuyan Bejna Güney Akdağ, “Hayvanları Koruma Kanunu adı altında katliam yasasının meclisten geçmesine dair böyle bir gündemi burada dile getirmekten büyük utanç yaşıyoruz. Yeni yaşamı inşa etmeye çalıştığımız bir felsefeyi savunurken, yaşamdan, yaşamaktan, çözümden yana bir sorumluluk almayıp yasama faaliyetlerini hiçe sayanlara, dindarız diyenlere hayvan öldürmenin günah olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Sokakta yaşayan canlıların üzerinden alınan bu kararı kınıyoruz. Biz Toroslar Belediyesi kadın belediye meclisi üyeleri olarak bir kez daha dile getirmek istiyoruz, her gün en az 3 kadın katledilirken, hayvanlara sokak ortasında tecavüz edilmesine göz yumup, katliama göz yumup, infaz yasalarıyla katillerin, tacizcilerin, tecavüzcülerin aflarla tahliye edilmesini değil canlıların yaşam haklarını korunmasını ve alınan bu kararın derhal geri çekilmesini istiyoruz” dedi.