Yörük Şenliği renkli geçti | Güney Gazetesi Mersin

Yörük Şenliği renkli geçti

Erdemli’de Akdeniz Köselerli Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Yörük Şenliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle renklendi. Kendi düzenlediği şenlik ve festivallerin yanı sıra kent genelinde farklı dernekler tarafından düzenlenen festival ve şenliklere de destek veren Büyükşehir Belediyesi, Yörüklerin eğlencesine destek oluyor.

Yörük Şenliği renkli geçti


Sarıbunar Yaylası’nda yapılan şenlikte, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Türk Halk Müziği ekibi 3 gün boyunca Yörüklere müzik ziyafeti yaşatırken, Halk Oyunları Topluluğu da sergilediği performansla keyifli bir gösteri sundu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan etkinlik alanında ise çocuklar eğlenceli saatler yaşadı. Çocuklara ve katılımcılara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilirken; kurulan şişme oyun parkında çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Yüzlerini boyatan çocuklar, halat çekme ve çuval yarışmasında yaşıtlarıyla tatlı bir rekabet yaşadı. Balon dağıtımı ve oyuncak dağıtımının da yapıldığı etkinlikte Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da dondurma ikram edildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi’nin Dijital Köy Buluşmaları kapsamında alana kurulan teknoloji standı da çocukların ufkunun genişlemesini sağladı. Robotik kodlama ve üç boyutlu tasarım konularını içeren bilgilerin yer aldığı stantta robot kullanan çocuklar, eğlenceyi bilim ve teknolojiyle yaşadı.

 

“AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASI”

 

Akdeniz Köselerli Yörükler Derneği Başkanı Mehmet İnce, şölenin yedincisini yaptıklarını belirterek, “Amacımız; birlik ve beraberliğimizin daim olması. Bunu bir kutlama altında, eğlenerek yapalım diye yola çıktık. Çok güzel geçti. Şimdiye kadar aldığımız tepkiler hep olumlu yöndeydi. Bize yaptığı yardımlar ve desteklerden dolayı Vahap Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

 

Şenliğe katılan kadınlardan Seren Akdoğan, “Çok güzel geçti. Mutlu olduk. Her yıl böyle gelmelerini istiyoruz” diye konuşurken, Ahmet Yıldırım ise “Arslanköy’den bu Yörük etkinliğine geldim. Çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrarını bekliyorum” diye konuştu.

Çocuk oyun alanından ve etkinliklerinden faydalanan çocuklardan Süleyman Kaan Karabelen, “Çok güzel geçti. Oyun oynadım. Çuval yarışında birinci oldum. Oyun parkında oynadım. Balon aldım, patlamış mısır yedim” diye belirtti. (Haber Merkezi)