“Abdülhamid dönemine değil<br>Cumhuriyet dönemine özenin” | Güney Gazetesi Mersin

“Abdülhamid dönemine değil
Cumhuriyet dönemine özenin”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirmesine CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır paylaştığı bir video ile tepki gösterdi. Başarır, “Abdülhamid dönemine değil, Cumhuriyet dönemine özenin. Çünkü Türkiye’nin özlediği şey; özgürlük” dedi.

“Abdülhamid dönemine değil<br>Cumhuriyet dönemine özenin”


ELVAN KONUK

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Instagram’ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çektiği açıklamasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'den erişim engeliyle ilgili ilk açıklamada ise "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi. Karar, kamuoyunda büyük tepki topladı.

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak karara tepki gösterdi.  Başarır, “Bir sansüre sansürle karşılık veriyoruz. Herhalde Abdülhamid döneminde internet uygulaması olsaydı bu yasak Abdülhamid’in bile aklına gelmezdi. Ama beyefendi ve yönetiminin aklına geliyor. Bırakın eğer bir yasak varsa insanlar bu yasağa karşı tepkisini yine bu alanda koyabilsin. Milyonlarca yurttaşımızın iletişim hakkını yasaklamayın. Abdülhamid dönemine değil, Cumhuriyet dönemine özenin! Çünkü Türkiye’nin özlediği şey; özgürlük” şeklinde konuştu.


  “Abdülhamid dönemine değil
Cumhuriyet dönemine özenin”