Çağdaşkent’te aşureler pay edildi | Güney Gazetesi Mersin

Çağdaşkent’te aşureler pay edildi

Toroslar’a bağlı Çağdaşkent Mahallesi’nde muhtarlık tarafından düzenlenen etkinlikte aşureler pay edildi.

Çağdaşkent’te aşureler pay edildi


Çağdaşkent Mahalle Muhtarlığı önünde düzenlenen aşure etkinliğinde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odaların temsilcileri, Çağdaşkent Mahalle Muhtarı Serminaz Dağdelen, Meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar yer aldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını temenni ederek, “Mersin’imizde huzur, birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biz Anadolu gibiyiz. Doğu Anadolulu, Güneydoğu Anadolulu, Orta Anadolulu, Karadenizli, Egeli; herkes burada. Farklı etnik yapılar, inanç grupları ve ekonomik yapıdaki insanlar; Mersin’de herkes var. Mersin Türkiye gibi. Mersin her geçen gün her açıdan çok ileri noktalara gidiyor, gidecek de” diye konuştu.

Her yurttaşın kendi nezdinde eşit olduğunun altını çizen Seçer, “Biz hangi siyasi görüşten olursa olsun; ‘Zengindir, fakirdir, şu partiliydi, bu partiliydi, şu mahalleliydi, şu köylüydü’ demeden herkesi kucaklıyoruz. Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde bu duygularla kente öncelikle bu duyguyu aşılamak için gayret ettik. Çok şükür ki aşı tuttu, herkes mutlu ve herkes gelecekten de umutlu” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)