ÇBK Mersin’de hedef 3 kupa | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Mersin’de hedef 3 kupa

Yeni sezon için parkeye inen Turuncu Siyahlılar hazırlıklarını Türk oyuncularla sürdürüyor

ÇBK Mersin’de hedef 3 kupa


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin yerli oyuncularla başladığı 2024-2025 sezonu hazırlıklarını sürdürüyor. Başantrenör Víctor Lapeña’nın Paris 2024 Olimpiyatlarında mücadele eden Kanada Milli Takımını da çalıştırması nedeniyle Mersin ekibi çalışmalarına Yardımcı Antrenör Mutlu Demir yönetiminde devam ediyor. Çalışmalara A takımı oyuncuları Asena Yalçın, Sinem Ataş, Şevval Akalan, Derin Yaya, İlayda Güner ile genç oyuncular Elif Batı, Cemre Ergün, İdal Yavuz katılıyor. Başantrenör Víctor Lapeña ile yabancı oyuncular Paris Olimpiyatlarındaki maçlarının tamamlanmasının ardından takıma katılacak.

ÇBK Mersin Genel Menajeri Aslı İnceer, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, önceki gün yerli oyuncularla başladıkları yeni sezon çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek “İspanyol Başantrenörümüz Víctor Lapeña Paris Olimpiyatlarında mücadele eden Kanada Milli takımını da çalıştırıyor. Olimpiyatlardaki maçları bittikten sonra takımımızın başına geçecek. Bu nedenle Yardımcı Antrenörümüz Mutlu Demir nezaretinde yeni sezon çalışmalarına başladık. Yabancı oyuncularımızın da birçoğu Paris Olimpiyatlarında. Olimpiyatlar bittikten sonra hepsi katılacak” dedi.

 

 

“HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Geçen sene hedeflerine ulamadıklarını vurgulayan İnceer, “Bu sezon hedeflerimize ulaşmaya yönelik başantenörümüzün talepleri doğrultusunda başkanımız Serdar Çevirgen ile güzel bir kadro kurduk. Hedefimizin hem Avrupa hem Türkiye şampiyonluğu hem de Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanmak. Bütün kupaları almak istiyoruz. Ona yönelik bir kadro kurduk. Güzel bir sezon olacaktır diye düşünüyorum. Kadromuzda 9 yabancı oyuncumuz var. Ülkelerinin maçları olduğu için henüz takıma katılamadılar. Ağustos ayı sonunda ligin başlamasına 1 ay kala hemen hemen hepsi burada olur” diye konuştu.

 

“DİKKAT ÇEKEN TRANSFERLER YAPTIK”

Fransa milli takımında da mücadele eden Marine Fauthoux  ve Marine Johannes ile Fenerbançe’nin geçen yılki yıldızları Natasha Howard ve Yvonne Anderson’u kadrolarına katarak dikkatleri üzerlerine çektiklerini anlatan İnceer şunları söyledi: “Girona’dan Regan Magaratiy, Bologna’dan Iliana Baida Rupert, London Lions’tan Karlie Samuelson, Dynamo Kursk’tan Kayla Thornton ile sözleşme imzaladık. Bu sene oyuncu kalitemiz çok çok iyi. Hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.”