TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu<br>Mersin iş dünyasıyla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu
Mersin iş dünyasıyla buluştu

Anamur İskelesi’nin açılışı için Mersin’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin, Erdemli ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu<br>Mersin iş dünyasıyla buluştu


Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu’nun da eşlik ettiği ziyaretlerde, oda borsa başkanları ve meclis üyeleri ile iş dünyasının gündemindeki konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte ilk olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

“MERSİN BUGÜN BİRSE YARIN ON”

 

Kente ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, kentin ve bölgenin hızla gelişip zenginleştiğini dile getirdi. Yürütülen projelerle yapılan yatırımlarla daha da gelişeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Mersin bugün birse yarın on olacak” dedi. Bölgeyi bekleyen en önemli yatırımın Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağına işaret eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Geçtiğimiz süreçte bölgede büyük bir deprem yaşadık. 11 ili kapsadı ama burada sanayinin kalkınması tekrar sağlanabiliyor. Allah korusun Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ını kapsayan Marmara Bölgesi’nde oluşacak bir felakette hepimiz çalışsak kaldırabilmemiz mümkün değil. Bu kapsamda yaklaşık 13 yıl önce yaptığımız bir çalışayı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’la paylaştığımızda onlar da seçim beyannamesine koydular. Ankara’dan başlayarak tüm Anadolu’yu kucaklayıp Mersin ve İskenderun’la buluşma projesi. Eğer bunu Türkiye olarak başarabilirsek hem bu bölgenin gelişmesi zenginleşmesi hem Türkiye’nin zenginleşmesi için müthiş bir fırsat elde etmiş olacağız. Bu projeyi hep birlikte takip ediyoruz.”

 

 “LİMAN İÇİN MERSİN BÜYÜK AVANTAJLARA SAHİP”

 

Kendi görev süresinde yoğun şekilde takip ettiği Mersin Ana Konteyner Limanı’na dair değerlendirmelerde bulunan Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu yatırımın Adana’ya mı Mersin’e mi yapılacağı konusundaki soruları şöyle yanıtladı:

“Mersin’in lojistik altyapısı ve ekosistemine bu coğrafyada hiçbir il sahip değil. Mersin’in bu noktada inanılmaz avantajları bulunuyor. Elbette komşu illerimize de limanlar yapılabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Ama ne kadar yapılırsa yapılsın Türkiye’nin ihtiyacı, mevcut limanların kapasitesinin 4-5 kat fazlası. Onun için hiç kaygı içinde olmayın. Her hâlükârda Mersin’e bu limanın yapılacağını düşünüyorum.” (Haber Merkezi)