Mersin heyeti liman talebini iletti | Güney Gazetesi Mersin

Mersin heyeti liman talebini iletti

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi için gittikleri Anamur’da tören sonrası Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldi. ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna’nın ev sahipliğindeki görüşmeye Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Adnan Gündoğdu ile Anamurlu iş insanları da katıldı.

Mersin heyeti liman talebini iletti


Görüşmede açılışı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı Yatırımı için Bakan Uraloğlu’na teşekkür eden Mersin Heyeti, ardından kentin lojistik imkanlarını özetleyip Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımı hakkındaki beklentileri aktardı.

 

“ANA KONTEYNER LİMANINI İSTİYORUZ”

 

Mersin heyeti adına yapılan ortak açıklama şöyle:  “Mersin 150 yıl önce lojistikle dünya sahnesine çıktı, yine lojistik alt yapısı güçlendikçe ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir. Bir liman kenti olan Mersin’in bu zenginliği yaratabilmesi adına Mersin’in Ana Konteyner Limanı yatırımı beklentimizi ve gereğini de Sayın Bakanımıza ilettik. Mersin kamuoyu bu konuda da olumlu bir haber beklemektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da, Mersin’e çok yatırım yapıldığını, daha da çok yapılacağını anlattı ve Mersin’in Türkiye’nin önemli bir lojistik üssü olduğunu ve olacağını tekrar söyledi. Ana Konteyner Limanı ile ilgili, limanın bölgesel olarak planlandığını, doğru olan neyse, bilimsel yönden çalışmalar neticesinde belirleneceğini söyledi. Bunlar bizim en baştan beri onayladığımız bir yaklaşım. Mersin iş dünyası olarak biz de Sayın Bakanımız gibi olaya bölgesel gelişme ve kalkınma olarak bakıyoruz, Çukurova’yı tek bir güç olarak görüyoruz. Mersin kadar Adana’nın da ihtiyacı olan tüm yatırımlara kavuşmasını destekliyoruz. Arzumuz, Mersin özelinde yapılan ve bir zincir olarak işlediğinde katma değer yaratacak olan tüm bu yatırımlarda önemsediğimiz eksik bir halkanın kalmamasıdır. Yapılan bu kadar zincir yatırımın birbiri ile olan etkileşimi ve yaratacağı katma değer ancak Mersin Ana Konteyner Limanı ile tamamlanacaktır. Devletimiz bu konuda en doğru kararı verecek birikime ve bilgiye sahiptir.” (Haber Merkezi)