Yayla futboluna şiddet gölgesi | Güney Gazetesi Mersin

Yayla futboluna şiddet gölgesi

Fındıkpınarı ve Ayvagediği futbol turnuvalarında hakemlere saldırı yaşandı. Hakemler maça çıkmıyoruz” deyince Ayvagediği’nde maçlar ertelendi.

Yayla futboluna şiddet gölgesi


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası ile Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Belediyesi ile birlikte organize ettiği Toroslar Zafer Kupası Futbol Turnuvası 4. Hafta karşılaşmalarında yeşil sahalara yakışmayan görüntüler yaşandı. Ayvagediği Futbol Turnuvası’’nda Musalıspor’dan bir futbolcu 5-0 mağlup oldukları Burhan maçı sonrası hakemin burnunu kırarken, Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda Gökçebelenspor’dan bir futbolcu 4-3 mağlup oldukları maçın bitmesine 1 buçuk dakika kala yan hakemi tartakladı.

 

Ayvagediği Futbol Turnuvası cumartesi oynanan 4. Hafta açılış karşılaşmasında haftaya 6 puan ile 2. sırada giren Burhan ile son sıradaki Musalı karşı karşıya geldi. Karşılaşma Burhanspor’un 5-0 üstünlüğü ile devam ederken maçın son dakikalarında yenilgiyi hazmedemeyen Musalı’dan bir futbolcu orta hakeme yumruklu saldırıda bulundu. Saldırı sonrası burnu kırılan hakem Hasan Attar 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Attar, futbolcudan şikayetçi olurken hakemlerin maçlara çıkmak istememeleri üzerine Ayvagediği’nde hafta sona oynanacak 8 maç ertelendi.

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda ise 3-3 devam eden maçın bitmesine 1 buçuk dakika kala Fındıkpınarı Refikcan Durmaz’ın attığı gol ile Gökçebelen karşısında 4-3 öne geçti. Pozisyonun ofsayt olduğunu öne süren bir futbolcu bayrak kaldırmamasına öfkelenerek yan hakemi tartakladı. Bunun üzerine orta hakem maçı iptal ederek kalan 1 buçuk dakikayı oynatmadı. Hakemler soyunma odasına gitti.

 

HAKEMLERDEN SALDIRIYA TEPKİ

Mersin Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği saldırılara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “03.08.2024 Tarihinde Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda Burhan- Musalı maçında hakemimiz Hasan Attar saldırıya uğramıştır. Gelişen olaylar sonucunda bu tür seviyesizce saldırıları gerçekleştirenleri ve gerçekleşmesine vesile olan kişileri şiddetle kınıyoruz. Hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle birlikte her zamanki hakkaniyet ve disiplinden taviz vermeden sezonun geri kalan müsabakalarında da adaletin gereğini yapmaya devam edeceğimizi hatırlatıp spor kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”