“Anamur Yörük Müzesi’ni kuracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Anamur Yörük Müzesi’ni kuracağız”

İlçenin kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur Yörük Müzesi projesini hayata geçireceklerini söyledi.

“Anamur Yörük Müzesi’ni kuracağız”


Projenin kültürel değerlerin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Deniz, “Anamur Yörük Müzesi projesi ile yüzyıllardır ilçemizde sürdürülen Yörük Kültürünü gelecek nesillerimize aktarmayı hedefliyoruz” dedi

Projenin gerçekleştirilmesinde Anamurlulara büyük görev düştüğünü vurgulayan Deniz, “Her bir muhtarımızdan ve vatandaşlarımızdan unutulmaya yüz tutmuş, eskiden ninelerimizin ve dedelerimizin kullanmış olduğu eşyaları Anamur Yörük Müzesi’nde sergilenmek üzere talep ediyoruz. Sizlerden gelen bu eşyaları kimden geldiğini, nerede kullanıldığını, ne kadar süredir kullanıldığını kayıt altına alarak müzemizde sergileyeceğiz.

Birlik ve beraberlik içerisinde Marka Kent Anamur hedefimiz doğrultusunda çalışmalar gerçekleştireceğimize tüm kalbimle inanıyor, bugün burada bizimle birlikte olan tüm muhtarlarımıza ve değerli eşlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program tüm muhtar ve eşlerinin katılımı ile gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)