Anamur’da protokol krizi<br>CHP’li belediye başkanını yok saydılar | Güney Gazetesi Mersin

Anamur’da protokol krizi
CHP’li belediye başkanını yok saydılar

Anamur’da feribot ve deniz uçağı iskelesi açılış töreninde CHP’li belediye başkanına protokolde yer verilmedi. Duruma tepki gösteren CHP grubunun açıklamasında, “halkımız ilk seçimde protokol sırasını belirleyecektir. Gerçek protokol halkın gönlünde oluşturulmuş protokoldür” denildi.

Anamur’da protokol krizi<br>CHP’li belediye başkanını yok saydılar


ABİDİN YAĞMUR

Eski ANAP’lı bakanlardan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in oğlu Ali Yücelen’in kurduğu Yücelen Vakfı ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ANTSO Denizcilik İşletmesi adı altında ortaklık kurmuş ve bu işletme Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesini işletmeye başlamıştı.

İskelenin resmi açılış töreninde uygulanan protokolde CHP’li Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’e yer verilmemesi ilçede tartışmalara neden oldu.

 

HERKES KONUŞTU, BELEDİYE BAŞKANINA SÖZ VERİLMEDİ

 

Törende Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski bakan Lütfi Elvan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Yücelen Vakfı Başkanı Ali Yücelen konuşma yaptı. Kendisine söz hakkı verilmeyen Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ise, KKTC hükümeti temsilcilerini karşıladıktan sonra durumu protesto ederek alandan ayrıldı.

 

PROTOKOL İÇİNDEKİLER BU ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI NEREDE DİYE NİYE SORMADI?

 

Anamur Belediye Meclisi CHP grubu, Başkan Deniz’in protokolden dışlanmasına tepki gösterdi.

CHP grubu adına yapılan açıklamada, “Her siyasi görüşten Anamur halkının oyunu alarak yüzde 57.73 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Deniz’e söz vermeyerek, protokol kurallarını yok sayan, küçük düşürme gayreti kimin planıydı? Protokolü kim hazırladı? Protokol içindekiler bu şehrin belediye başkanı nerede diye niye sormadı? Bu hoş olmayan davranışlar biz meclis üyeleri ile birlikte, bizlere oy veren binlerce kimseyi üzmüş ve kızdırmış olmalı ki, kamuoyundaki büyük tepki ortaya çıkmıştır” denildi.

 

“HALKIMIZ İLK SEÇİMDE PROTOKOL SIRASINI BELİRLEYECEKTİR”

 

CHP grubunun açıklamasında, “Bu şehrin Şehrül-Emininini yok saymak isteyen zihniyet bilsin ki; biz, bu şehrin güvenilir insanlarıyız. Halkın büyük bir çoğunluğu tarafından, şehrin menfaatlerini koruyacağımız için seçildik. Siz belediye başkanımızı yok saymaya çalışsanız ne yazar. Halkımız yerelde nasıl değerlendirdi ise ilk sandıkta protokol sıralamasını daha büyük teveccühle belirleyecek, sizlere de daha ağır bir yenilgiyi tattıracaktır” denildi.

 

 

“İSKELENİN LİMAN İŞLETMESİNE DÖNÜŞEBİLMESİ İÇİN DESTEK VERDİK”

 

Anamur Belediyesinin, Anamur iskelesinin liman işletmesine dönüşebilmesi her türlü yardımı yaptığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler bulunduğumuz her yerde; düğünde, açılışta, etkinliklerde hep gemi işletmesinin desteklenmesini, yaşatılıp geliştirilmesini talep ettik. Bizim derdimiz Anamur ve Anamur halkıdır. Bize protokolde yer vermeyenlerle mücadelemiz, tüm Türkiye’de halkımıza hizmet şeklinde olacaktır.  Halkımızın sağduyusu ile bu zihniyetin hazırladığı son protokol olacaktır, inşallah. Gerçek protokol halkın gönlünde oluşturulmuş protokoldür.”