Taşucu limanı için bağlantı yolu çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Taşucu limanı için bağlantı yolu çağrısı

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Konya-Karaman-Mut-Taşucu Limanı karayolu bağlantısı çalışmalarının hızlandırılması ve projeye demiryolu ulaşımının eklenmesi çağrısında bulundu.  Gündoğdu, “Özellikle İç Anadolu, bölgesindeki tarımsal, sanayi ve madensel üretimlerin Taşucu Limanına gönderilmesi için yeni projelere ihtiyaç vardır” dedi.

Taşucu limanı için bağlantı yolu çağrısı


Konya-Karaman-Mut-Taşucu Limanı demiryolu ve kara yolunun Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz arasında transit ulaşım sağlayacağını belirten Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Gündoğdu, “Liman ve lojistik hizmetlerinde Türkiye'nin en önemli illerinden olan Mersin, Taşucu Seka Limanı'nın CEY grubu tarafından işlevsel hale getirilmesi ile yeni bir liman kazanmış oldu. MIP limanından sonra bu limanın devreye alınması ve Mersin Ana Konteyner Limanının inşa edilmesi ile Mersin lojistik ve transit yük taşımacılığında daha üstlere tırmanacaktır. Liman hizmetleri kadar değerli olan karayolu ve demiryolu taşımacılığı için de yerinde adımlar atılması ülkemize değer katacaktır. Özellikle İç Anadolu, bölgesindeki tarımsal, sanayi ve madensel üretimlerin Taşucu Limanına gönderilmesi için yeni projelere ihtiyaç vardır. Konya-Karaman-Mut-Taşucu Limanı demiryolu ve kara yolu bağlantısı için bu iller ile iş birliği içerisinde çalışmalarımıza başladık” dedi.

 

“AKDENİZ VE KARADENİZ ARASINDA YENİ BİR BAĞLANTI OLACAK”

 

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Konya Ovası Projesi (KOP), hinterlandında bulunan Aksaray, Karaman, Konya, Kayseri, Niğde, Isparta, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerinin potansiyelini harekete geçirecek ve bölgedeki yapısal dönüşüme hız verecek bölgesel kalkınma projesiyle aynı zamanda Akdeniz ve Karadeniz arasında yeni bir bağlantı olacak. KOP Bölgesi’nin denizyolu bağlantısı için en uygun çıkış kapıları Mersin Limanı ve Taşucu limanlarıdır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)