Sokak hayvanları yasasına tişörtlü tepki | Güney Gazetesi Mersin

Sokak hayvanları yasasına tişörtlü tepki

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan yasa değişikliğine karşı tepkisini Tarsus Belediye Meclisi’nde gösterdi. Boltaç, meclis toplantısına üzerinde

Sokak hayvanları yasasına tişörtlü tepki


Dünyanın sadece insanlara ait olmadığının altını çizen Boltaç, “Canı veren de alan da Allah'tır. Ben bir belediye başkanı olarak can alamam tam tersi o canları nasıl daha iyi yaşatırım diye çalışırım. O yüzden hayvan dostlarımızın öldürülmesi ile ilgili yasayı kabul etmiyoruz. Yasayı geri çek, dostlarımızı yaşat diyoruz “dedi.

Tarsus’taki tüm STK ve iş insanlarına sokak hayvanlarının yaşatılması için seferberlik çağrısında bulunan Boltaç, “Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinesinde, hayvanların rehabilitasyonu için etkili çözümler ürettik. Belediye olarak geniş bir çalışma alanımız var, fakat mevcutta birikmiş sıkıntılarımız da bulunuyor. Dostlarımıza daha iyi ortamlar sağlamak için planlamalarımızı yapıyor, adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Bu konuda üzüntü duyan büyük bir kitle var. Bu anlamda seferberlik ilan ediyor, iş insanlarına, STK’lara buradan çağrı gönderiyorum. İşte sizlere sosyal sorumluluk projesi, gelin el birliğiyle bu sorunları ortadan kaldıralım. Her canlının yaşam hakkına saygı duyarak, onlara en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışalım” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


  Sokak hayvanları yasasına tişörtlü tepki