Sokak canları için yaşam seferberliği | Güney Gazetesi Mersin

Sokak canları için yaşam seferberliği

Sokak hayvanlarının ‘uyutma’ adı altında öldürülmesini öngören yasa yürürlüğe girdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak canlarının yaşatılması için çalışacaklarını söyleyerek Mersinlilere destek çağrısında bulundu. Seçer, ayrıca konuyla ilgili bir kampanya hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde duyuracaklarını söyledi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise meclis toplantısına ‘Yaşatmaya Devam’ yazan bir tişörtle gelerek yasayı uygulamayacaklarının mesajını verdi.

Sokak canları için yaşam seferberliği


ELVAN KONUK

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeleri içeren ve hayvanların öldürülmesini öngören maddesi nedeniyle tartışmalara neden olan yasa tasarısı yürürlüğe girdi. Mersin’de CHP’li belediye başkanları hayvanları yaşatmak için çalışacaklarını ifade etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Önceki yasada belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp bakımlarını yapıyor, kısırlaştırıyor ve mümkünse sahiplendiriyorlardı. Değilse sokağa tekrar bırakıyorlardı. Yeni yasada yine belediyeler bu işlemleri yapacak. Eğer sahiplendiremiyorsa artık sokağa salmayacak onları tutacak ve ihtiyaç duyulması halinde bu hayvanlar uyutma adı altında öldürülecekler. Tabi ki biz canları öldürmek değil yaşatmak için çaba göstermeliyiz. Tam da burada siz değerli yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Uzun günlerdir yaptığımız bir çalışma sonucunda önümüzdeki günlerde Mersinli hemşerilerimize bu konuyla ilgili bir kampanya tanıtımı yapacağız. Herkesi bu kampanyaya dahil olmaya çağırıyoruz. Amacımız bu canları öldürmek değil, bu canları yaşatmak. Bizi takip edin” şeklinde konuştu.


  Sokak canları için yaşam seferberliği