50 gün sonra yakalandı | Güney Gazetesi Mersin

50 gün sonra yakalandı

Mersin’de Babalar Gününde bisikletle giden 18 yaşındaki Alim’in ölümüne neden olan sürücü 50 gün sonra jandarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kaza anında uyuyakaldığını söylediği öğrenildi.

50 gün sonra yakalandı


Kaza, 16 Haziran saat 07.45 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Erdemli ilçesi Tırtar Mahallesi'nde meydana geldi. 18 yaşındaki Alim Dede Önem, Kurban Bayramı'nın birinci günü harçlığını çıkarmak için çalıştığı markete doğru giderken beyaz renkli bir otomobil gelerek arkadan çarptı.

Kazayla ilgili detaylı çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) sürücünün yakalanması için titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Sürücünün saklandığı ve irtibat kurmadığı için detaylı bir çalışma gerçekleştiren ekipler, B.B.'nin izini Mersin'de buldu. 4 adrese baskın yapan ekipler şahsa ulaşamadı. Araştırmasını derinleştiren ekipler sürücünün merkez Yenişehir ilçesinde bir adreste olduğunu fiziki takiple belirledi, bu kez şok baskın yaptı. Apartmanın çatı katında güneş enerjisi panellerinin altında yakalanan sürücü Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığına getirilerek ifade işlemi sonrası adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin saklandığı dairede ise 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

 

KAZA GÖZ GÖRE GÖRE GELMİŞ

 

Tutuklanan şüpheli B.B'nin ifadesi de ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde, yorgunluğu nedeniyle uykuya daldığını 100-150 metre gittikten sonra son ön tekeri refüje vurduğunu belirterek, “Sağ şeride geçerek yavaşladım. Yavaş yavaş devam ederken yine uykuya dalmışım. 60-70 kilometre hızla ilerliyordum. Bir şeye vurma sesiyle uyandım. Aracın camı patladı. İnsanların toplandığını gördüm. Olayın şokundaydım, neye çarptığımı da bilmiyordum. Ben ne çarptığım kişiyi ne de bisikleti gördüm. Babama olayı anlattım, 'ortalıktan kaybol' dedi. Korktuğum içinde bugüne kadar teslim olmadım, kolluk görevlilerine yakalandım" dedi. (İHA)