“Uygulamalar adaletli olmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Uygulamalar adaletli olmalı”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediyenin SGK borcu olmadığını, belediye bünyesindeki 2 şirketin SGK borçlarının ise yapılandırma programı kapsamında ödendiğini söyledi. Devlet kurumlarının uygulama yaparken adaletli olması gerektiğine değinen Boltaç, “Bir taraftan bazı insanların bütün vergi borçları silinirken, en ufak bir yaptırım uygulanmazken bir taraftan da belediyelerin İller Bankasından gelen paya, personelin maaşını ödeyeceğimiz paraya bloke konulması ne kadar adalet terazinde denge sağlıyor, bunu da Tarsus halkının vicdanına bırakıyorum” dedi.

“Uygulamalar adaletli olmalı”


ABİDİN YAĞMUR

Tarsus Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Ali Boltaç yönetiminde yapıldı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, işçi maaşlarıyla ilgili bir soru üzerine söz alan Başkan Ali Bolltaç, “Personel maaşlarımıza SGK tarafından tüm Türkiye geneli için konuşuyorum, İller Bankası aracılığıyla el konulması doğru olmadı. Bunu da mutlaka bir dayanağa göre yapıyorlardır diye düşünüyorum” dedi.

 

“BELEDİYENİN BORCU YOK, ŞİRKETLERİN VAR”

 

Belediye olarak SGK’ya borçlarının olmadığını ifade eden Başkan Boltaç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şirketimizin borcu var. Borcumuzun bir kısmını yapılandırdık. Geri kalan kısmıyla ilgili de ödeme planımızı yapıyoruz, ödemelerimizi yapıyoruz. Bir diğer şirketimiz TESKİ’de yapılandırılmış borç var ama ödenmemiş. Belki bu nedenle SGK haciz koyacak. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim. Kendi belediyem adına konuşuyorum. Biz bu anlamda biraz daha rahatız. Ben enkaz edebiyatı yapmayacağım dedim. Hizmetlerde sıkıntı olmayacak. Gönül isterdi ki bu yollara başvurulmasın. Yapılandırma bunun için var. Bazı şeyleri yaparken adaletin terazisini iyi ayarlamak lazım. Yani bir taraftan bazı insanların bütün vergi borçları silinirken, en ufak bir yaptırım uygulanmazken bir taraftan da belediyelerin İller Bankasından gelen paya, personelin maaşını ödeyeceğimiz paraya bloke konulması ne kadar adalet terazinde denge sağlıyor, bunu da Tarsus halkının vicdanına bırakıyorum. Açıkçası bu uygulama bize büyük bir sıkıntı çıkarmayacaktır. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. İmar Beton şirketimiz ödemelerini yapıyor. Ben bunları genel anlamda söylüyorum. Keşke olmasaydı.”

 

HAVALİMANI HEYECANI

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Çukurova Havalimanının açılış törenine de değinerek bu konudaki heyecanını paylaştı.

Boltaç “Tarsus sınırları içerisinde olan yeni havalimanımızın açılışını heyecanla bekliyoruz. Uzun yıllardır beklediğimiz yıllık 9 milyon yolcunun kentimize geleceği önemli bir havalimanı. Bereketli topraklarımız, bu yeni havalimanı sayesinde daha da dünyaya açılacak, değerine değer katacak. Şehrimizdeki diğer büyük projeler de hızla ilerliyor.  Tarım Gıda Organize Sanayi Bölgesi ve yeni Hilton Oteli'nin inşası, Tarsus'u marka bir kent yapma yolunda önemli adımlar. Yatırımların artmasıyla birlikte yeni sektörler gelişecek ve istihdam olanakları genişleyecek. Tarsus, artık yepyeni bir kent kimliğine bürünüyor” dedi.